Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално / По съвет на „ДНЕС“ п...
По съвет на „ДНЕС“ писател от Украйна съди ЕВН за абсурдни условия за доставка на ток

По съвет на „ДНЕС“ писател от Украйна съди ЕВН за абсурдни условия за доставка на токЖивеещият в България украински писател Андрей Нечаев ще съди ЕВН. Това обяви самият той на пресконференция, организирана от Гражданско движение „ДНЕС“ в пресцентъра на БТА – Пловдив. Причината да заведе делото са абсурдните условия, които дружеството му е поставило, за да достави електрическа енергия  до дома му. 

Той разказва за случая си в приемната на „ДНЕС“ в Пловдив. От движението проверили сигнала, след което сезирали прокуратурата. Доброволец-юрист на „ДНЕС“ поема случая е следи неговото развитие. 

Но нека дадем думата на „Пловдивски новини“, които подробно отразяват случая. 

Монополистът му поискал 10 000 лева за 300 метра нов кабел, с който да свържат стара къща в село Средногорци до близкия трафопост. ЕВН обаче поставило  условие кабелът да се запише като тяхна собственост. 

Андрей Нечаев купува къща в родопското село Средногорци и заедно със съпругата си Олга  решават да я преустроят в къща за гости  по  „Програмата за развитие на селските райони” , като планират да стане  място за среща на писатели от целия свят. Правят архитектурен проект и бизнес план, но след абсурдното искане на ЕВН се отказват от проекта. 

Още... 

Източник: "Пловдивски новини"