Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / По топлите местенца!...
По топлите местенца! >> Председателят на КФН отива да работи в ЕБВР и каза, че е сигнализирано на ДАНС за застрахователи

По топлите местенца! >> Председателят на КФН отива да работи в ЕБВР и каза, че е сигнализирано на ДАНС за застрахователиПредседателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова напуска комисията от 1 март и преминава на работа в Европейската банка за възстановяване и развитие, където ще бъде представител на България в борда на директорите. 

На извънредна пресконференция в КФН тя обяви, че още днес ще депозира в парламента оставката си и направи отчет за дейността си.

Според Караиванова оттеглянето ѝ няма да повлияе на процедурата за влизане на България в чакалнята към еврозоната. Някои от проверките в застрахователниясектор са стигнали до изводи, предадени на компетентните органи, включително ДАНС. "Уведомили сме компетентните институции за факти и обстоятелства. Информацията, която касае различни компетентни институции, им е сведена като информация или сигнал", каза Караиванова и отказа да конкретизира за кои компании и за какво точно става въпрос.

По отношение на казуса с фалиралия застраховател "Олимпик", тя смята, че пропуските не са само български.

РЕДАКТОР: ИВА ИВАНОВА

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/business/

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Изненада! >> КФН остана без шеф, Караиванова сменя съпруга на Бокова в ЕБВР
90294