Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / По-скоро чакат далав...
По-скоро чакат далавера >> Петя Аврамова: Казусът с

По-скоро чакат далавера >> Петя Аврамова: Казусът с "Телетол" е по-скоро техническиКазусът с "Телетол" е по-скоро технически, коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова след участието си в заседанието на ресорната парламентарна комисия. 

Вторият национален доставчик на електронни винетки - "Телетол", сезира прокуратурата за злоупотреба с власт, манипулиране и прикриване на публична информация и документи, ощетяване на потребителите на е-винетки и сериозни нарушения на договора за изграждане на тол системата, се казва в съобщение на дружеството, изпратено вчера до медиите.

Министърът напомни, че три фирми са с договор с пътната агенция за частта "пътни такси на база изминато разстояние" и отбеляза, че договорът на "Телетол" е бил прекратен само в частта "винетка". При готовност от фирмата да представи продукт, който технически е съвместим със системата за електронното таксуване, мисля, че няма да има проблем, изтъкна министър Аврамова. Тя допълни, че ще изчака решението на прокуратурата, за да направи съответен коментар.

Директорът на Националното тол управление проф. Олег Асенов, който също участва в заседанието на комисията, каза пред журналисти, че системата, която се предоставя от компанията, не е разработена по начина и по процедурите, които са указани в общите условия. В отговор на въпрос той съобщи, че всички права за достъп до тол системата са предоставени на Управлението. Дисковете с ключове за генерирането на потребителски пароли и за достъп до системата са при нас и това се потвърждава с предоставянето на достъп до нея при назначаването на нови служители, коментира още Асенов, цитиран от БТА.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.novini.bg/bylgariya/politika/

 

 

 


106092