Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Победа над цензурата...
Победа над цензурата! >> БНР върна Силвия в ефир, след като всички отказаха да водят вместо нея

Победа над цензурата! >> БНР върна Силвия в ефир, след като всички отказаха да водят вместо неяСлед огромния скандал, който сътвори, ръководството на БНР върна съдебния ресор на Силвия Великова и от следващата седмица тя отново ще води сутрешния блок.

Новината съобщи самата Великова в личния си Facebook профил.

"Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок" - написа Силвия Великова.

 

Тя благодари на всички, които са я подкрепили, но отбеляза, че "развръзката изглежда успех, но за съжление - дори и в личен план, не е повод за ликуване".

Само за ден ръководството на БНР сътвори огромен скандал - програма "Хоризонт" днес осъмна с нов директор и с отнет съдебен ресор на Силвия Великова. На журналистката беше съобщено също така, че повече няма да води предаването "Преди всички".

Новото ръководство на "Хоризонт" е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок, всички обаче са отказали.

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират за протест и други форми на солидарност към Силвия Великова.

 

Тази вечер пък стана ясно, че за първи път в историята "Хоризонт" спира излъчването си от 6 до 11 ч. в петък. Официалното обяснение е профилактика на предавателите. 

Редовно се случва да има профилактика, но винаги има подсигурени резервни мощности, коментираха журналисти от БНР. Те разкриха, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволството от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната й да води съдебния ресор е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за "планираното спиране по технически причини", но да не я пускат до второ нареждане.

Всичко за скандала четете тук

 

 

Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

В България се извършва преврат, но срещу професионализма в журналистиката

Неудобните вън! >> Дългогодишният водещ в БНР Силвия Великова е свалена от ефир

Медии се обединяват в защита на етиката в журналистиката

Силвия Великова: Казаха ми, че има натиск да бъда свалена заради критики към Гешев (обновена)


112391