Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Подлостта не познава...
Подлостта не познава граници преди избори

Подлостта не познава граници преди избориКоментар на Вихър Бойчев 

Информационен сайт „ДНЕС“ 

 

Станахме свидетели на нещо отвратително. Подлостта и низостта на една политически обвързана медия паднаха по-ниско и от дъното. Беше направен опит да се унижи един от кандидатите за кмет на София по-най долен и мерзък начин от политически обвързана "медия" (медия е силна дума за тази помийна яма). Унижението обаче остана най-вече за авторите, публикували интимни снимки на близък до кандидата човек. Водещи информационни сайтове скочиха срещу долнопробния акт, излизайки с адекватна позиция. Същото сториха и водещи политици, сред които и основни опоненти на въпросния кандидат. Сред тях беше и Мая Манолова, която заклейми позорната публикация и напомни, че самата тя е ставала жертва на такива нападки на лично ниво. Не искам да коментирам ответната позиция на собственика на сайта "ПИК", който има претенциите чак за информационна агенция. Бих му казал само: "Недялко, това не е журналистика, приятелю, това е пърдене със силна и гнусна миризма! Ти не си редактор, а си идиот, както и авторите в сайта ти!"

Сред всички, който побързаха да излязат с възмутителна позиция, беше и премиерът Борисов. Не един и двама си спомниха обаче за едни снимки на Борисов със със собственика на "ПИК". А очевидно е и от редица други публикации, че "ПИК" обслужва властта. Бойко в качеството си на премиер може да плюе сайта за действието, но се възползва от долните му услуги, когато му притрябват. Така не се прави политика! Да се изказваш угодно за хората, но да действаш подмолно, когато мислиш, че няма да те забележат. Не се правят избори така, не се прави предизборна кампания. Има граници на човечността, които не бива да се прекрачват, дори и да става дума за политическа битка. Нито една битка не е толкова важна, колкото битката за добротата и човечността. Хората имат право на лично пространство, на грешки, когато става въпрос за леглото му, за това какво прави отвъд стените на дома си. Да се възползваш от евтини компромати, да сипеш обиди и грозни епитети, не те прави велик журналист, стигнал до сензационни разкрития, нито до велик политик, развяващ гащите на опонента си. Прави те долен и подъл, самозабравил се човек, който заслужава само презрение.

Същият идиотски сайт, давейки се в повръщано, неведнъж е сипел обиди и по адрес на Манолова. Само че ние не сме слепи. Виждаме отговорността, изпълнените обещания и добрите дела, така както виждаме и вашите долни и недостойни евтини и жалки актове да плювате и сипете жлъч по хората, от които се страхувате. Интелигентните и достойните. Няма как да ни заблудите. Нито сега, нито занапред!

Подлостта явно не признава граници пред избори, но ще познае гнева на интелигентната част от избирателите!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Слави: Бях прав, че създавам "Няма такава държава"

Истинското порно е това. Ексклузивно обслужване на ГЕРБ и патерици!

ТЕ и недялковщината вече са трупове и вонята им се стеле над територията

Порно скандалът изтича от МВР, Боко бесен, че e развален дослука на Плевнелиев с „десните“ за прехвърляне на гласове за балотажа!

Медии се обединяват в защита на етиката в журналистиката

Анна Заркова: Тук не ни е срам, а ни е страх

Мая Манолова: Нито една власт не предполага човек да падне толкова ниско

НАГЛОСТ >> Недялко Недялков към всички, които заклеймиха гнусните снимки в ПИК: Войната ми с вас тепърва започва

 

Скрийншот от текст в ПИК, отразяващ тенис турнира

Image result for делян пеевски иво прокопиев

 
 
 
Borislav Ignatov

Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите.

Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания.

Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна. Аз обаче не се отказвам, напротив - ще водя тази кампания с още по-голяма решимост.

Надявам се всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.

Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент.

Стоя до моето момиче и я обичам.

  


112089