Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Подпален е имот на о...
Подпален е имот на общински съветник от БСП в Борован

Подпален е имот на общински съветник от БСП в БорованВ четвъртък вечерта е бил запален недвижим имот на общински съветник от БСП в Борован. Преди това той бил заплашван да не ходи на сесията на общинския съвет, на която ще се избере председател.

"Бил е заплашван или да не присъства на сесията, или да подкрепи определен кандидат, след което тази нощ е последвал палежът", съобщи в петък депутатът от БСП Иван Иванов.

По думите му в момента е впрегнат целият репресивен държавен апарат, включително и криминалният контингент, за да се мачкат всички неудобни на властта политици, избрани общински съветници, участвали в изборите и лица, които защитават правата на гражданите.

Иванов настоя вътрешният министър да дойде и да каже от трибуната на Народното събрание какви мерки се вземат за разкриване на извършителите.

Преди ден социалистите обявиха, че ще сезират евроинституции за репресии след местните избори, на които ГЕРБ отново е водеща политическа сила, макар и със свита подкрепа. Писмото вече е изпратено до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа.

"Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх", твърдят социалистите.

Лидерът на БСП подчертава, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани и е имало изкривяване на вота. Тя и посочва за пример София, където според нея манипулациите на гласуването и резултатите са били безпрецедентни.

лед като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП. Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно", разказва Нинова.

Преди ден премиерът Бойко Борисов я призова да му "изпрати лично репресираните хора, за които говори".

"Ако се окаже, че е вярно, във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил, ще понесе отговорност, ако това е истина", закани се той.

 

Източник: www.mediapool.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Тръгва... новото! Мая Манолова – големият победител, въпреки Бойко Борисов и ромите

Щабът на Манолова: Изборният ден беше целенасочена атака срещу нас

Скандални нарушения и глобени медии (Обзор)

20 "ДА" за Мая Манолова! 20 "НЕ" за Фандъкова!

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Мая Манолова: Разликата от вота в момент е под 3%

Фандъкова обещава чистка в общината116431