Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Полицаите не живеели с обирджиите на банкомати!

Полицаите не живеели с обирджиите на банкомати!Мъдрост от главсека на МВР

Операцията по издирването на обирджиите на банкомати продължава, както писа BNews. За да съобщи новината, че няма новина, в студиото на Нова бе поканен Младен Маринов.

„Нямаме нова информация. Надявам се, че са в България. За нас е важно, че знаем кои са“, каза главният секретар на МВР. С оглед на престъпленията смятаме, че са опасни, иначе за хората не са опасни, оплете се Маринов.

"Всеки в групата си има роля – шофьор, човек, който взривява, човек, който предупреждава за опасност. Знаем кои са извършителите, но не знаем кога ще направят нов удар."

Попитан защо след като МВР е било по петите на обирджиите от месец, те са изпуснати, Маринов заяви: „Това, че имаме информация за тях, не означава, че живеем с тях. И в Германия има взривени банкомати.”

Какъв е профилът на обирджиите според Маринов: „Трябва да имаме хора, които да имат престъпно мислене, след това да са имали среща с полицията , да имат познания за банкоматите, добър шофьор, познаване на местността...”

Направен е анализ на активния престъпен контингент, но не смятам, че е единственият. Надявам се, че ще успеем.  Всичко в МВР не е черно, проблеми има в здравеопазването, в транспорта.

Попитан докъде е стигнало разследването по отвличането на Адриан Златков, Младенов обясни по същия неконкретен начин: Продължава разследването, документирани са факти и обстоятелства. Такава сложна престъпна дейност й трябва време за разкриването й. Нека полицаите да работят спокойно.

 

Източник: http://www.bnews.bg/