Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Полицейска проверка ...
Полицейска проверка в приемната на „ДНЕС”-Пазарджик преди протеста срещу цените на винетките

Полицейска проверка в приемната на „ДНЕС”-Пазарджик преди протеста срещу цените на винеткитеОколо 15 часа двама униформени полицаи са посетили приемната на Гражданско движение „ДНЕС” в Пазарджик, съобщава областният координатор на Движението адв. Тинко Василев. Полицаите са се представили като служители на кварталния участък, изпратени от началника си да извършат проверка.

„Проверката се извършваше на мен, в качестовото ми на упълномощен представител на Инициативния комитет за референдум на „Шоуто на Слави” и въпросите, които ми се задаваха, бяха дали аз имам нещо общо с организирания за утре протест срещу цената на винетките, който щял да блокира пътища и магистрали във връзка с референдума. Питаха ме дали аз го организирам” – споделя адв. Тинко Василев. „Отвърнах им, че както аз, така и Гражданско движение „ДНЕС” и Инициативният комитет нямаме нищо общо с организирането на протеста утре и че от тях разбирам за това. Доколкото ми е известно, пътища са били блокирани след протести на полицаи наскоро, но не и от нас и контрено от мен”, уточнява областният ни координатор.

Проверяващите полицаи са взели данните на адв. Тинко Василев, включително телефонен номер, за да може в случай на нужда началникът на полицейското управление да се свърже с него.

"ДНЕС", като гражданско движение, винаги е подкрепяло протести, отстояващи интересите на гражданите, какъвто е и този срещу високите цени на винетните стикери. Извършената проверка е обезпокоителна и знак, че свободната воля за изразяване на мнение е поставена под въпрос.

Координационният съвет на "ДНЕС" следи внимателно събитията в Пазарджик и при последвали действия ще излезе с позиция.

Очаквайте по-късно интервюто с адв. Тинко Василев – областен координатор на „ДНЕС”-Пазарджик.


9322