Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Полицията идва! Моля...
Полицията идва! Моля, престъпниците да чакат на адрес!

Полицията идва! Моля, престъпниците да чакат на адрес!Коментар на Благой Българанов

 

Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо, който бе осъден окончателно на 6 г. затвор за пране на пари, е обявен за общодържавно издирване, все още по адрес . Опитите на съдебната охрана да открие Брендо на адреса му на бул. “Чехов” в кв. “Бояна” ударили на камък. Това е третата му ефективна присъда в рамките на 1 г. Преди това той бе осъден от Румъния на 10 г. и половина затвор за трафик на 51 кг кокаин и в Италия - на 20 г. по т.нар. афера “Кокаинови крале”. У нас делото му продължи 12 г. Разследването започна през 2006 г. 4 години по-късно то влезе в съда.

Къде е Брендо и какво прави през всичките тези години? Ами изглежда живот си живее. Твърди се, че в началото на годината си е купил хотел „Рила“, бил е забелязван да пие чай в тузарска столична сладкарница, а според други се подвизавал най-редовно в “Оазис” в Лозенец.

Т.е, докато съдът, прокуратурата и полицията си го прехвърлят като горещ картоф кокаиновият ни крал развива успешно своята си дейност и в никакъв случай няма намерение да търка наровете в Софийския затвор.

 

Институциите пък за да докажат, че в нашата „уредена“ държава е пълен хаос подплатен с некадърно управление решават, че трябва да спазват процедурата. Та въпросната "прецизна" процедура е: Първо един месец престъпникът се търси на адрес. Той може да се хили от съседския прозорец, но процедурата не предвижда ходене там. След това два месеца му се пишат писма сам да се яви. Пак на адреса. И т.н., и т.н., докато съвсем чинно се изчака убиецът, наркотрафикантът, перачът на пари, изнасилвачът да смогне да изчезне от България или просто да си живее НА ДРУГ АДРЕС.

Ха кажете сега, че законодателството ни не е направено в услуга и помощ на мафията!?

Над 900 души са избягали у нас от правосъдието. Огромната част от тях - 700 души са в чужбина. За останалите над 200 души няма информация. Причините за бягствата бяха обобщени от главния прокурор Сотир Цацаров: Тромава система за привеждане в изпълнение на присъдите и нисък капацитет на МВР да издирва.

А неофициално казано – маститите престъпници, като Брендо и Братя Галеви например, като че ли са приоритет на властите, т.е, тяхната основна грижа е... да не бъдат намерени!

Апропо – къде се намират братя Галеви? Забравихме ли ги? Или това беше целта на властта да избягат така, че никога да бъдат намерени от никого!?

Отговорът на МВР – Къде са братя Галеви ще стане ясно, като ги хванем! Резил.

Покъртителен резил! В такъв момент всеки здраво мислещ човек ще диагностицира вътрешния министър Валентин Радев и цялата сбирщина управляващи като сериозно и опасно болни. 

Image result for пет години бившите барети Ангел Христов и Пламен Галев

И докато цяла една държава търси вече пет години бившите барети Ангел Христов и Пламен Галев и сервитьорките в Студентски град знаят, че те обикалят Сейшелите и периодично опъват шезлонги в Гърция и по други луксозни дестинации из целия свят

Никой не може да се скрие от държавата, ако тя иска да го намери. Очевидно е, че Брендо, Братя Галеви, Чикагото и другите видни бандюги няма да бъдат застигнати от закона. Просто Държавата, управниците няма да го позволят. Милиони евро, оръжия, наркотици. Залогът е голям. Интересите се преплитат. От едната страна са бандитите, а от другата страна са властимащите. Не случайно в италианските филми истината е посредата. Допирната точка е някъде там. Парите са най-добрата защита от правосъдие и залог за недосегаемост.

Безпомощност и бездарие на системата. Къде умишлено, къде не.

ВИДЕО

Държавата взе да брои избягалите от правосъдието след шесторното убийство в Нови Искър в началото на годината. Заподозреният Росен Ангелов 8 години е бил издирван неуспешно, за да лежи присъда за блудство.

Установява се, че най-много са бегълците с леки присъди до 1 г. Сред тях най-често се срещат осъдени за шофиране след употреба на алкохол или наркотици или без книжка. Има обаче трима, които са осъдени на доживотен затвор. Общо избягалите са 925, като най-много са в района на Пловдив - 200 души. Следват София (176), Варна (162) и Велико Търново (154).

Трябва ли близо 1000 престъпници с ефективни присъди да се разхождат между нас, да извършат тежко престъпление, за да разберем, че и те не са се криели, понеже никой не ги е търсел?

Припомняме, един от издирваните от МВР – Красимир Тончев видя публикацията на МВР за себе си и остави на властите телефон за връзка. После се оказа, че друг издирван е в затвора. Варненецът Николай Христов Георгиев, който предизвика инцидент по време на рали, се оказа издирван от 5 години от родното правосъдие. През 2013-а година му е влязла в сила 3-годишна присъда за документна измама за 79 500 долара.

Вътрешният министър Валентин Радев обясни в кулоарите на Народното събрание докъде е стигнало издирването на рецидивистите от Софийския затвор, които избягаха преди повече от месец.

Търсели ги. Напредък има. Но не се знае къде са. И те не са си на адресите. Брутално смешно!

Важното било, че се работи „на педал“ и премиерът всяка сряда бива информиран до къде се е стигнало по седем важни случая. „Премиерът е доволен, че се работи. То е като на футболен мач - не е важно дали губим, а дали работим сърцато“, обясни министърът, попитан за реакцията на Бойко Борисов по хода на издирването на избягалите от Софийския затвор.

В нашата клета държава - хигиенистката е преградата между изпечени затворници и свободата и кметицата на Младост е най-голямата престъпничка, която барети арестуват на кръстовището. Въобще има ли държава? Какво работят институциите? За какво получават заплати? Защо просто НК не се замени с един ценоразпис, за всяко престъпление - съответната сума. Защо на всеки домоуправител не се сложи пагон? То в края на краищата „калинките“ по бюрата и министерствата не са длъжни да работят. Важно е, че „наште хора“ са предани на началника, а за всичко друго си има процедури.

BG – пародия на правосъдие, ред и сигурност.

Иначе Ескобар е имал лошия късмет да не се роди в България, тук той сега щеше да е минимум депутат, вместо да свърши застрелян.

 

 

 


63296