Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Политически игри* >>...
Политически игри* >> Маргарита Попова разкри опасностите от ратификацията на Истанбулската конвенция: Защитава правата на всички с психополови различия

Политически игри* >> Маргарита Попова разкри опасностите от ратификацията на Истанбулската конвенция: Защитава правата на всички с психополови различия"Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали", това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова. 

 

„Конвенцията поставяа много сложни въпроси, които трябва да бъда комуникирани както трябва. Ще бъде голяма грешка утре или вдруги ден парламентът да се събере и депутатите да натиснат копчетата под натиск, или заради обещания, заради знания или незнания, заради криворазбрани някакви страсти или пък заради лични очаквания - ние да ратифираме конвенциата и след това да почнем да се караме каквот точно сме ратифицирали”, посочи Попова

 

Тя подерта, че Конвенциятта защитава всички права на психополово различните, че ще доведе до съществени изменения на българското законодателство, което в крайна сметка ще предизвика и промяна в Конституцията.

 

„Да видим какво ни казва тази конвенция? Трябва ясно да се каже, че тя защитава жените от насилие, защитава жертвите от домашно насилие, но в обхвата на тази конвенция влизат и хора, които се разделят на мъж и жена по биологичен признак, наред с хората с психополови развития и с различни особености на пола, което е нещо различно от биологичния пол. А за това нещо в нашето общество дебат не се е сътоял”, заяви Маргарита Попова.

 

Тя подчерта, че Истанбулската конвенция фактически защитава правата на всички с психополови различия, което се крие от нашето общество.

 

„Да твърдиш, че тази група от обществото, които имат такива особености като различно социално развитие, че не са защитени от тази Конвенция, това е или неграмотност, или липса на прочит на Конвенцияата или страх да излезеш пред българсското общество и да кажеш, че тази Конвенция защитава и тази част от нашето общество”, заяви тя

 

Попова нарече "глупост" внушенията, които се правят от наши министри, че ратификацията на Конвенцията няма да доведе до промяна на основния закон в България.

 

Попова разказа до какви изменения в живота ни ще доведе ратификацията на Истанбулската конвенция.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://pik.bg/