Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политическият боклук...
Политическият боклук срещу Слави Трифонов

Политическият боклук срещу Слави ТрифоновКоментар на Благой Българанов

 

Изминаха близо двадесет дни, откакто Слави Трифонов даде заявка за началото на политически промени, смяна на системата и нови лица... Слави вървеше от началото до края на референдума по закона, спазваше го стриктно и безусловно. Властта обаче го сгази. Сгази и суспендира собственото си законодателство! Слави не веднъж е казвал, че ще направи каквото трябва, както трябва и когато трябва, за да защити и отстои референдума, да промени България и да премахне метастазите на властващата партийна олигархия.

Това е началото. Началото на очакваната от всички промяна!

Веднага след инициирането на Националния референдум се усети страхът от Слави. В продължение на вече 2 години политиците (и леви, и десни, че дори и президенти) впрегнаха до край сили и средства, за да го очернят, оплюят и съсипят. Да ликвидират него, референдума, хората, които го подкрепят.

Слави стъпи с единия крак във вонящото политическото блато и срещу него веднага и организирано се изправи стена от псевдо социолози, политолози, пиари и медии, бивши и настоящи политици, опозиция и власт на куп, дори бизнесмени, всички да разяснят на широката публика колко пагубно би било той да разтури усмърдената им къщичка. Свикаха се щабове, разработиха са опорни точки за промиване на мозъци. Стигна се до там, че един от многото слуги на властта призова хората да сведат глави, да преглътнат и в никакъв случай да не мислят за нещо ново, различно от ГЕРБ, БСП или ДПС. Да не мислят за промяна.

Страх и паника.

Ужасът, който завладя политическата класа се дължи основно на факта, че зад Слави стои целият народ. Стоят хората на България! От години и управляващи и опозиция се опитват подсъзнателно да ни внушат, че сме несретници, че не заслужаваме по-добър живот , че всяка битка и съпротива е загубена и безсмислена, че това, което получаваме в момента е достатъчно, че тук е най-добре, най-спокойно... В същото време държавната машина ни мачка, политическите партии ни притискат и плашат с какво ли не, а медиите денонощно ни промиват мозъците.

Така управляващи и опозиция водят война срещу нас вече 28 години.

С инициирането на референдума обаче огромна част от нас осъзна, че животът ни може да се промени, че ние можем заедно и обединени да го направим!

Осъзнахме, че ИМА ТАКЪВ НАРОД!

Гербери, бесепари, депесари, псевдопатриоти и квазиреформисти дължат на своите избиратели обяснения. Обяснения за състоянието на Родината, за разграбените и приватизирани  предприятия, за ширещата се бедност, за огромната корупция, за небивалата престъпност, за осакатеното ни образование и здравеопазване, което вместо да лекува убива..., за милионите българи зад граница... Те добре знаят, че рано или късно този измъчен народ ще се събуди и ще им поиска сметка за безочливото разграбване на държавата. Референдумът и Слави бяха само катализатори на тези процеси. Хората искат възмездие, искат справедливост, искат промяна, искат новото на всичко и всички.

НИЕ, Българският народ поставяме въпроси и настояваме за отговори:

„Защо работим, а все нямаме пари?“

„Защо сме най-бедната Евродържава“?

„Защо живеем на ръба на оцеляването?“

„Защо корупцията ни дебне навсякъде?“

„Защо няма нито един един осъден политик?“

„Защо съсипахте образованието, здравеопазването, културата“?

„Защо прокудихте милиони да работят и слугуват в странство“?

ЗАЩО...!? ЗАЩО...?!

Ужасът от народния гняв обедини всички политически партии, медии, олигарси. Сковани от паника и страх, от възмездие, от възтържествуване на справедливостта, от народа, който десетилетия лъгаха, грабеха, манипулираха!

Слави Трифонов сложи началото.

Той доказа, че е принципен, доказа, че отстоява правото, доказа, че е родолюбец, истински патриот, който иска да смени системата. И народът му вярва!

Вярва, защото усеща духа на промяната. Усеща, че Слави е истински.

Това е силата, това е България: СЛАВИ И НАРОДЪТ – НАРОДЪТ И СЛАВИ!

Това е нашата България, жадна за живот, за достойнство, за свобода, за справедливост.

***

 

Вижте и други материали по темата:

Слави Трифонов: Конституционният съд ме тика към политиката

Редколегията за решението на КС за противоконституционност на трите въпроса

Слави Трифонов обяви свой политически проект 

Трифонов: Писмото за политическия проект няма нищо общо с 'Шоуто на Слави'

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)


37687