Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политици и кандидати...
Политици и кандидати за народни представители от 27 МИР – Стара Загора декларираха готовност за толерантна кампания

Политици и кандидати за народни представители от 27 МИР – Стара Загора декларираха готовност за толерантна кампанияПолитици и кандидати за народни представители от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори  подписаха, Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Партиите и коалициите, отзовали се на поканата на „ДНЕС” и подписали Споразумението, са Коалиция АБВ, ПП Обединена България, Коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО,  Нова България,  КП Реформаторски блок,  ПП Нова сила, ПП Глас народен и НДСВ. 

Поради предизборни обиколки из страната, част от партиите и коалициите ще подпишат Споразумението до края на седмицата.  

Гражданско движение „ДНЕС” – Стара Загора изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна в Стара Загора на ул. „Х.Д.Асенов” 87 /партер/ и на тел: 0888 321 858. При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.

 

13.09.2014


340