Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политици и кандидати...
Политици и кандидати за Народни представители в 43-тото Народно събрание от 9 МИР-Кърджали декларираха готовност за толерантна кампания

Политици и кандидати за Народни представители в 43-тото Народно събрание от 9 МИР-Кърджали декларираха готовност за толерантна кампанияПолитици и кандидати за Народни представители от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5.10.2014 г., подписаха днес, 08  септември 2014 г.Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

 

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

 

От името на Коалиция„БСП лява България”  споразумението подписа Милко Багдасаров – водач на листата в  09 МИР; за ПП „Република БГ” –Димо Каменов Поради предизборни обиколки из страната, част от партиите и коалициите ще подпишат Споразумението до края на седмицата.

 

Всички подписали Споразумението заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Парламента за развитието на страната и региона.

 

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. Надяваме се тези които не го подпишат, да спазват Законите на Република България, и да не нарушават принципите залегнали в това Споразумение за Политическа Почтеност  и Толерантност.

 

По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна на гр.Кърджали  бул.”Беломорски” 87А и на тел. 0361/6-40-96.

 

При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.  


1501