Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политици и кандидати...
Политици и кандидати за Народни представители в 43-тото Народно събрание от III Избирателен район-Варненски декларираха готовност за толерантна кампания

Политици и кандидати за Народни представители в 43-тото Народно събрание от III Избирателен район-Варненски декларираха готовност за толерантна кампанияПолитици и кандидати за Народни представители от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5.10.2014 г., подписаха на 05 септември 2014 г., Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

От името на „АБВ” споразумението подписа Ивайло Калфин – водач на листата в III ИР.

От името на „Реформаторски блок” споразумението подписа Стилиян Гроздев – номер 3 в листата  в III ИР.

От името на „ДПС” споразумението подписа Уман Дубаз – номер 3 в листата в III ИР.

От името на ПП„Новото време” споразумението подписа Станимир Киряков – водач на листата в III ИР.

От името на ПП„Десните” споразумението подписа Лъчезар Алексиев – номер 2  в листата III ИР.

От името на ПП„Нова България” споразумението подписа Иван Георгиев– водач на листата в III ИР.

От името на „Партия на зелените” споразумението подписа Диан Пенчев – 3 номер в листата III ИР.

От името на Социалдемократическа партия-СДП споразумението подписа Красна Златанова – водач на  листата в III ИР

Всички подписали Споразумението заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Парламента за развитието на страната и региона.

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни Приемна на адрес: ул.“Пушкин“5,тел.0882277929;

При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.       

 


1077