Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПОЛИТИЦИ И КАНДИДАТИ...
ПОЛИТИЦИ И КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА 43-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ 13 МИР ПАЗАРДЖИК ДЕКЛАРИРАХА ГОТОВНОСТ ЗА ТОЛЕРАНТНА КАМПАНИЯ

ПОЛИТИЦИ И КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА 43-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ 13 МИР ПАЗАРДЖИК ДЕКЛАРИРАХА ГОТОВНОСТ ЗА ТОЛЕРАНТНА КАМПАНИЯПОЛИТИЦИ И КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА 43-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ОТ  13 МИР ПАЗАРДЖИК ДЕКЛАРИРАХА ГОТОВНОСТ ЗА ТОЛЕРАНТНА КАМПАНИЯ

 

Политици и кандидати за Народни представители от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5.10.2014 г., подписаха днес, 08 септември 2014 г.,Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборната кампания всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да се води почтена, толерантна и открита кампания. Да уважават правата на българските граждани, да не уронват авторитета на опонентите си, да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания, както и да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Споразумението подписаха от ПП ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ,

ПП СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ, КП БСП лява България, ПП БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. Поради предизборни обиколки из страната, част от партиите и коалициите ще подпишат Споразумението до края на седмицата.

Всички подписали Споразумението заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Народно събрание за развитието на страната и региона.

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна в гр. Пазарджик, ул. „Цар Шишман” 2, ет. 2 и на тел. 034 988 104.

При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.      

 

9.09.2014 г.


1177