Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политолог: Основната...
Политолог: Основната опозиция на властта не е другаде, Радев е

Политолог: Основната опозиция на властта не е другаде, Радев еОсновната опозиция на управляващите се вижда в лицето на президента. Това коментира политологът Цветанка Андреева в първия ден от последната сесия на настоящото Народно събрание.

 

"Даваме си сметка, че сякаш традиционната политика стана скучна. Реалният живот се изнесе в Covid зоната. В този контекст и Народното събрание стана скучна зона.

 

Парламентът изживя целия си мандат в условия на обреченост, но управленското мнозинство остана относително стабилно. Но сякаш този парламент не успя да създаде големите стратегически мнозинства за нужните реформи. Опозицията се изнесе като център извън Народното събрание", каза още тя пред БНР.

 

Според Андреева БСП не можа да начертае опорни точки и не успя да излезе от клишето.

 

"Не можеш да бориш властта с нощни шкафчета, с нива на язовири, с природни бедствия. БСП слабо тръгва към избори. Така не се печелят избори и не се управлява... Речта на ДПС лидера беше доста прецизна - политически съдържателна, с определени управленски акценти, със силна критика към ГЕРБ", посочи политологът.

 

По думите ѝ управляващите виждат основния си враг в коронавируса.

 

"Президентът направи институционална и управленска грешка, излизайки и емоционално съобщавайки датата за изборите, без да има указ. Започна после да отстъпва и да прави консултации", изтъкна Андреева.

 

По думите ѝ политиката е вече много повече шоу, отколкото реални институционални решения.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Корупцията у нас е симбиоза между престъпност, управление, съд и прокуратура

Социалните мрежи ”завряха” след срещите на Радев с ГЕРБ и Марешки

Радев: Изпълнителната власт абдикира от въпроса с машинното гласуване

Извънпарламентарната опозиция ("Демократична България", партията "Има такъв народ", сдружението "Изправи се.БГ" и Отровното трио.) се усъмни в честността на изборите

Държавният глава: Важно е да започне демонтажът на порочния управленски модел

 

 

 

 


143546