Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Политолог: Слави Трифонов ще реши дали да има правителство

Политолог: Слави Трифонов ще реши дали да има правителствоДали ще имаме ново управление, какво ще е то, на този етап зависи само от решенията на Слави Трифонов. Според политологът Юлий Павлов е възможно да се стигне до предсрочни избори, но въпросът е дали резултатът ще е различен. Предвид това, че ще има президентски избори, това ще бъде един доста силен изборен маратон, ако всички партии изпълнят заявките си, че няма да влизат в коалиции”, коментира той.

 

"В момента партийният интерес на всички е да няма нови избори. Скорошните избори няма да доведат до различен резултат. Единственият начин е да се опита експертно правителство, но през избора на Борисов, това няма да се случи. Ключът е какво ще реши Слави Трифонов", уточни Павлов пред Bulgaria ON AIR..


"Най-вероятният сценарий е да имаме управление, но да нямаме коалиции. Стигнем ли до 3 - ти мандат, шансовете за успех са минимални. Надеждите са за 2-ри мандат, който ще бъде на ИТН. Слави трябва да реши дали бързи избори ще му донесат успех или да направи консултации с другите партии от протеста",  смята Павлов.

 

Той е категоричен, че Трифонов няма да наруши предизборните си обещания.


"Корнелия Нинова трябваше да направи много различни неща, които тя не направи. Тя си действа по някаква нейна логика, по която няма да подаде оставка. Трифонов няма какво да чака от БСП, топката е в неговото поле", заяви Павлов.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


148058