Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Политологът: Управле...
Политологът: Управлението е сбъркано, не може да произведе добри резултати*

Политологът: Управлението е сбъркано, не може да произведе добри резултати*Каквато и да е конфигурацията на правителството, не може да произведе добри резултати. Това каза проф. Александър Маринов по повод трите министерски оставки и новите лица, предложени от управляващите за постовете на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

Според него причината за това е сбъркаността в начина на управление към момента. ГЕРБ неведнъж са заявявали, че който и да дойде на власт, ще направи същото – това обезсмисля идеята, че смяната на лица на министерските постове ще промени нещо, обясни политологът. „Няма правителствена криза, тъй като правителството и министър-председателят не са загубили подкрепата на мнозинството от народните представители. Има обаче криза на управлението на правителството – явно е, че са натрупали много нерешени проблеми, които дестабилизират правителството.

 

Евентуалните министерски смени или укрепване на работата на правителството са свързани преди всичко с коригирането на грешките в политиките, които вече са допуснати, което, за съжаление, в България никога не се случва. Премиерът Борисов не успя нито да овладее недоволството – оставките дойдоха 4-5 дни след трагедията, докато такава реакция трябваше да се случи в рамките на няколко часа“, коментира политологът пред "Фокус".

 

БСП е улеснена от действията на правителството и в частност – на премиера Борисов, допълни проф. Александър Маринов.

 

Според него обаче опозицията не успява да се възползва от уязвимостта на парламентарното мнозинство. Проектът на левицата „Визия за България“ би могъл да е положителната перспектива и има добра стойност, единствено ако е основа, върху която да се доработят дългосрочни политически аргументи, обясни политологът.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ДНЕС в десет изречения: Борисов, къде са ти кадрите?

Министрите - носните кърпички на Борисов

Личните карти - новата-стара далавера за милиони

Следващите жертви на Борисов

Бушоните гърмят един след друг. Вече нищо не помага... А лампата кога?

България ли избира това?!? (ОБНОВЕН)

Над 3 млн. българи поискаха радикална промяна в избирателната система


76071