Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Поредното доказателс...
Поредното доказателство за предизборни празни обещания!

Поредното доказателство за предизборни празни обещания!Отвореният нов участък от бул. "Патриарх Евтимий" - в района на пресичането му с "Витошка" - е трябвало да има бус лента и велоалели, а не "огромни ленти за паркиране, които заемат мястото на три ленти за движение". Това обявиха днес от гражданската организация "Спаси София" във Фейсбук.

"Изразяваме огромното си възмущение, защото от две години сме част от работна група на Столичната община, която реши, че след ремонта, бул. Патриарх Евтимий ще има БУС лента, велосипедни алеи и нормална лента за паркиране, като се запазват и две ленти за движение на автомобили", написаха оттам.

Според организацията това било предвидено и в "куп стратегии и планове на Столичната община, които грам не се изпълняват". В тези документи се твърдяло, че "градът трябва да бъде за всички ,не само за колите". Но "ненаялите се от Центъра за градска мобилност и администрацията на Йорданка Фандъкова" трябвало да продължават да взимат пари от паркиране и "нищо друго не ги интересува".

На булеварда в момента има диагонална маркировка за паркиране и няма следа от велоалея или бус лента. От "Спаси София" настояват пред кметицата Фандъкова да се пристъпи към изпълнение на булеварда с договорените му параметри.

"Г-жо кмет, допуснете ли тази грешка, то тя ще бъде поредното доказателство, че предизборното говорене за нов подход беше чиста лъжа за пред избирателите", заявяват от "Спаси София" - "Нито ние, нито софиянци вече имат толеранс към безкрайните грешки, с които обезобразявате столицата и я превръщате в ориенталска сбирщина, която се харесва и работи само в полза на мутрите!"

От Столичната община коментираха пред Клуб Z, че по-късно ще излязат с подробна позиция по въпроса, но че велоалея е предвидена - а паркоместата са по-дълги, за да пазят мястото за нея, нещо, което са поискали от "Пътна полиция" с цел безопасност.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Честните политици и неблагодарните българи

Управлението е хаос, с безумно раздута и некомпетентна администрация

Нужно ли е да се вдигат данъците в София

Столичани със стари коли ще плащат по-висок данък с около 10 лв.

Фандъкова: Никога не съм казвала, че няма да увеличавам данъци

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Мая Манолова разгроми Фандъкова и показа къде са слабостите в управлението, развитието на културата и туризма (ОБЗОР)

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!


118127