Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Послание от мафията....
Послание от мафията... като в Колумбия и Венецуела и у нас! (ОБНОВЕНА)

Послание от мафията... като в Колумбия и Венецуела и у нас! (ОБНОВЕНА)Позиция Десислава Любенова 

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Трябва да помним миналото си! Помнейки важни факти и събития, можем да си осигурим спокойно бъдеще, защото правилният анализ на определена ситуация, ще ни помогне да избегнем повторна грешка.

Ще се върна 20 години назад, когато един разследващ журналист бе залят с киселина. Помните ли емблематичния журналист Анна Заркова, която оглавяваше криминалния отдел на вестник „Труд“? Тя бе известна с анализите и разследванията си за подземния свят и за съдебните трусове. Така мафията изпрати посланието си. Това беше преди 20 години…

Днес мафиотите са махнали анцузите, сложили са костюми, узаконили са бизнеса си…, а повечето са даже и в Парламента. Както се знае, можеш да избягаш от мутращината, но тя от теб – никога. Средствата, с които мутрите навремето рекетираха хората, станаха по-модерни и съвършени. Сега журналистите и публичните личности, с неприемливо за властта мнение, се уволняват или им взривяват имущество. Последният пример е запалената кола на скулптура – професор Велислав Минеков.

 


Професор Велислав Минеков


Ще започна от бързата некомпетентна реакция на Младен Маринов, който хвърли в медийното пространство тезата, че… „става въпрос за объркване на автомобилите“. Вътрешният министър, като един от шефовете на мутренския СИК, би трябвало да знае, че объркване с тези неща не става. Тезата за запалената съседна кола, която била на сърбин не издържа, най-малкото защото този човек е най-обикновен, в смисъл не е криминално проявен, не е бизнесмен, той е постоянно пребиваващ у нас...

Та, да се върнем към реални съждения. Защо предупреждават професор Минков? Освен със скулптурите си и професорската си дейност, той е известен и с активната си гражданска позиция срещу статуквото, олигархията и политическата престъпност в България. Това струва ли ви се като реална причина? Ето и доказателствата. Още през 2011 Минеков се обяви остро срещу решението Съюза на българските художници да направи министър-председателя Бойко Борисов почетен член. Изнудването тогава дойде от министъра на културата Вежди Рашидов, а единствен Слави Трифонов предостави възможността зрителите да разберат каква е истината.

 

Резултат с изображение за compact mpv

Запалената кола на професор Велислав Минеков


Друга неоспорима причина за този палеж и доказателство номер 1 е интервю, което професорът е дал ден по-рано.

Професор Минеков ще бъде запомнен и с напускането си на Реформаторския блок, несъгласен със съглашателската партийната политика на коалицията спрямо ГЕРБ. Тогава той прогнозира, че Реформаторите ще бъдат претопени в партията на Борисов, а управленската коалиция – обречена. Притеснителен е обаче и фактът, че нито една голяма телевизия не отрази случая. Медийните слуги си затвориха очите, въпреки че новинарските емисии приличат на криминални сводки. Изглежда, изплашени от управленската диктатура, телевизиите замълчаха в името на парите. Знаем, че властта може да си купува ефирно време за пропаганда. Скорошен доклад сочи, че управляващите са наляли цели 58 млн. в медии.

Ще мълчат не, ами и хоро ще играят. Иначе следва взривяване на кола или апартамент, уволнения, инфаркт… или те самоубиват. Помним през 2011 как взривиха колата на журналиста Сашо Диков с еднокилограмов експлозив. За него също е известно, че има антиправителствени убеждения.

Изобщо хората, несъгласни с режима, не се долюбват. Към тях се прилагат методи от 90-те, когато се палиха коли и търговски обекти, ликвидирани мафиоти лежаха по улиците изпръскани с кръв, а бизнесът се рекетираше... Очевидно властта вече много е наплашена, щом не крият мафиотските си прийоми.

Е, лошото, дори крайно лошото и негативното за нас и за имиджа ни по света е, че днес е проф. Велислав Минеков, утре ще сме аз, ти и всички несъгласни с режима!

И какво е по-различното от това, което е в България в сравнение с Венецуела да речем, където инакомислещите се наказват публично и назидателно...

И там диктатура... и тук почти завършена!

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Овъртания >> Колата на Минеков не била целта на атаката, пожарът се пренесъл от друг автомобил, обяви МВР

Подпалиха колата на професор Велислав Минеков

Запалиха колата на проф. Велислав Минеков

"Дарихме случайната си свобода на милиционерска диктатура" и още цитати от Велислав Минеков

"Послание от мафията" - реакции за изгорялата кола на Велислав Минеков106201