Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Послушно! В опит да ...
Послушно! В опит да се спаси управлението! >> Караянчева: Това, което иска премиерът, ще го изпълним! Няма да чакаме президента. Ще има нова ЦИК

Послушно! В опит да се спаси управлението! >> Караянчева: Това, което иска премиерът, ще го изпълним! Няма да чакаме президента. Ще има нова ЦИКНе е добре без голяма опозиция в парламента, но ние имаме опозиция и тя е ДПС и партия "Воля"

Когато на БСП им замирише на загуба, те търсят начин да я оправдаят, като казват, че изборите ще бъдат манипулирани, подчерта Караянчева.

Ще има нова Централна избирателна комисия. ПГ на ГЕРБ ще входира законопроект за изменение на Изборния кодекс, където преференциите се връщат в същия диапазон, в който бяха в предишния Изборен кодекс. В рамките на тази седмица ще се проведе и заседание на Правната комисия, която ще излезе с правила и начин за избиране на ЦИК.

 

Това заяви в Петрич председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

"В рамките на днешния ден това, което премиерът заяви на пресконференция, ще бъде изпълнено. Няма да чакаме президентско вето. Вече подписах мотивите, заедно с колеги от парламентарната група на ГЕРБ", посочи Караянчева. 

По думите ѝ БСП търсят във всеки един момент скандали, за да могат да напускат Народното събрание и да извиват ръце. В 44-тото Народно събрание отличителна черта на БСП е отсъствието им от пленарна зала. Вече за трети път напускат. По време на представяне на "Визия за България" бяха в пленарната зала без да се регистрират. 

Караянчева посочи, че разбира притесненията на колегите ѝ от ПГ на ГЕРБ, които не подкрепиха смяната на настоящата ЦИК, защото два месеца преди изборите е рисковано. Нямаме притеснения да правим избори и със стара и нова ЦИК. Настоящата ЦИК беше формирана през 2014 г. от нашите опоненти и ние на няколко поредни избора победихме. На президентските избори победи господин Радев, но ние нито за момент не сме казали, че тя е манипулирала изборите. Поздравихме го за победата и така се прави в цивилизованите страни. А когато на БСП им замирише на загуба, те търсят начин да я оправдаят, като казват, че изборите ще бъдат манипулирани, подчерта Караянчева. 

Не е добре без голяма опозиция в парламента, но ние имаме опозиция и тя е ДПС и партия "Воля".Очаквам колегите да се върнат в пленарна зала, защото каквото има да кажат, трябва да го заявят от парламентарната трибуна. Трябва да убедят колегите си в това, което говорят. Иначе нямаме проблем с кворума. Мобилизирали сме ПГ на ГЕРБ, коалиционните партньори, така че да не се притесняват. И без тях парламентът ще работи, но не е добре една от опозиционните партии да отсъства, каза още Цвета Караянчева. 

В Петрич Цвета Караянчева взе участие във възпоменателната церемония по повод 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски и произнесе слово по повод годишнината.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

В опит да се спаси управлението! >> ГЕРБ депозира в НС законопроект за връщане на преференциите и избор на нова ЦИК

Спасителят в поредна битка за възстановяване на правдата: >> Борисов се намеси! Преференциите остават! Почва процедура за избор на нова ЦИК! (ВИДЕО)

Слави Трифонов: Въпросът сега е: Кога любените и любещите ще си разменят позициите?

Ако не паднат промените в Изборния кодекс, пада правителството! (ОБНОВЕН)

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Изборният кодекс на коалицията ГЕРБ - ДПС обръща каруцата на властта! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>


 

 


 90254