Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Потапяне! >> Тренд: ...
Потапяне! >> Тренд: ГЕРБ ерозира! Ще има вълна протестен вот

Потапяне! >> Тренд: ГЕРБ ерозира! Ще има вълна протестен вотСкандалът "Апартаментгейт" влияе негативно на ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент. Според агенцията проблемa с имуществото на властта е свалил доверието в управляващата партия с близо 3-4 процента.

 

Това заяви в "Денят ON AIR" социологът Евелина Славкова.

Славкова разкри, че "Апартаментгейт" е възприет толкова негативно, тъй като става въпрос за най-милото на българина - неговото имущество.

 

"Разликата между БСП и ГЕРБ е под 1%. Проучването е направено след кулминацията на "Апартаментгейт". През април започна да се задълбочава кризата с апартаментите, къщите за гости.

Всичко това оказва влияние. Въпреки многото скандали, които предшестваха "Апартаментгейт", данните стояха устойчиво - 2-3% в полза на ГЕРБ. БСП обаче са много мобилизирани, докато ГЕРБ ерозира.

 

Имаше много скандали преди това, но те не подразниха толкова българина. Сега удариха най-милото му. Българинът има особено чувство към имуществото. Това е народопсихологията ни", каза социоложката.

 

Славкова също така сподели, че се очаква на европейските избори да гласуват около 2,1 милиона души. Според нея празниците около 24 май ще окажат сериозно влияние на активността на гласоподавателите.

 

"Избирателната активност е сериозен проблем. Евроизборите предизвикват най-малък интерес у избирателите. Ще има около 2,1 милиона гласа на изборите. Празниците ще окажат влияние на вота. Също така е много висок е делът на хората, които няма да гласуват. Просто те са отвратени от политиката. Ще има голяма вълна протестен вот. ДПС успя да си върне част от гласовете, които загуби заради ДОСТ. Те отново са трета политическа партия. ВМРО мобилизира електората на патриотите. По-назад са НФСБ и Атака", допълни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Проправителствената Алфа рисърч: Продължава спадът в подкрепата за ГЕРБ

Който плаща, той и поръчва...! Или как платената социология помага и на БСП, и на ГЕРБ, че и на всички останали, които уж имат шанс…!

И червената социология вдига разликата! >> "Галъп": БСП - 32,1%, ГЕРБ и СДС - 31% след "Апартаментгейт"

И платената социология потвърди >> "Тренд": БСП повежда на ГЕРБ за евровота след "Апартаментгейт"

Проучване на Европарламента: БСП с преднина пред ГЕРБ, вкарват по шестима евродепутати98429