Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Повечето медии остан...
Повечето медии останаха „глухи“ и „слепи“ за многохилядния протест

Повечето медии останаха „глухи“ и „слепи“ за многохилядния протестСамо телевизията на БСП излъчваше на живо протеста

Повечето медии останаха „глухи“ и „слепи“ за многохилядния протест в столицата срещу управлението на страната. Това установи Фрог нюз.

На сайтовете на телевизиите или няма нито дума за събитието или пък е отразено вяло, като е наблегнато на това, че има струпване на полицаи в центъра на София. Информационни агенции, близки до властта също са последвали този пример, като са пуснали снимки от началото на протеста, когато все още не са се събрали много хора. Сайтовете, които се считат за близки до модела КОЙ пък директно атакуват партия „Възраждане“ и нейния лидер Костадин Костадинов, независимо, че на протеста има много хора, които не са негови привърженици, но искат да изразят недоволство срещу управлението на Бойко Борисов.

Медии, които иначе се считат за обективни, също изненадаха читателите си, защото написаха, че само стотина души са се събрали пред Народното събрание, което се опровергава ясно от клиповете, пуснати във Фейсбук. Крайно жълтите медии пък съвсем очаквано започнаха да пускат дописки, в които обясняват какви криминални типове и напомпани батки са се появили. Те разбира се  не спестяват и хвалебствия на ръководството на МВР, които предизвикват нескрита насмешка. Такова заглавие е например:  „Главният секретар координира залавянето на кримитипове“. 

 

Източник: https://frognews.bg/

 


125976