Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Позор! Депутатите се...
Позор! Депутатите се изгавриха с българите, ГЕРБ удари тавана на  лицемерието! Слави, дойде времето...!

Позор! Депутатите се изгавриха с българите, ГЕРБ удари тавана на лицемерието! Слави, дойде времето...!Позиция на "ДНЕС"

Българските депутати ясно, категорично и като за последно във вторник, в 14 ч. се изгавриха с българския народ! Подиграха ни се и нагло и зловещо ни се изсмяха в лицето. Народните  изедници и крадци не пожелаха да се вслушат във волята на милиони  българи и скандално отхвърлиха решението за признаване на резултатите от референдума, което трябваше да проправи път към гледане по същество на допитването... Не, резултатите не били категорични, според тях! Какво неясно и некатегорично има във волята на 3 млн. българи? Решава българският народ, а не вие  хрантутниците на наш гръб, т.нар. народни представители!!!

Както очаквахме, те обявиха война на българския народ по най-грубия, най-циничния и безцеремонен начин. Войната с народа си те я водят от десетилетия, но да се изплюеш върху лицето на толкова много хора, изразили чрез гласуване своята категорична воля за промяна, си е направо безсрамие от най-висока класа. Все едно са всевластни, но не! Безделниците, които се хранят с кръвта на народа, не пожелаха да ни чуят. Намериха какви ли не абсурдни оправдания да потъпчат нашия глас. А ГЕРБ за пореден път показа уродливото си лице. Те защитиха референдума, но подмолно с ясното съзнание, че той няма да мине. Опитват се всячески да извличат политически дивиденти и играят като "доброто ченге", знаейки че каквото и да направят то е безсмислено. Опитват се наляво и надясно на всички да внушат, че ние, Слави Трифонов и  целият референдум сме сделка и Слави и народното допитване са част от нея...! Безсрамна, долна,непочтена  демагогия! Задкулисните политическите договорки са ни  ясни - законите няма да се променят, референдумът ни не се чу. Трябва да си го отвоюваме, сега ! Депутатите от партията на Борисов се опитаха да замажат положението с обяснението, че техният законопроект ще се гледа в пленарна зала, но какъв е шансът му, след като днес депутатите вече отхвърлиха възможността референдумът да стане закон? Смешни политически хватки, целящи да объркат народа. Винаги през всичките години на властване, когато ГЕРБ и Борисов са искали да прокарат нещо са го прокарвали, правейки безброй срещи, совалки, завери, обещания, само и само тяхното да мине и стане, а Цветан Цветанов като нестинарка обикаля от партия на партия за да се изпълни волята на ГЕРБ... Е, уважаеми приятели, правите ли разлика със сегашното гласуване!? Никакви срещи, никакви дискусии, никакви совалки, обещания от ГЕРБ..., нищо.  В този смисъл, поведението и действията на ГЕРБ са много по-некоректни и непочтени от тези на другите партии, които поне бяха откровени и не толкова перверзно лъжливи като ГЕРБ в предварителните  си заявки, че няма да подкрепят референдума!

Приятели, краят на дискусиите настъпи. Краят на популизма и демагогията също...! Но началото на промяната идва. Начало на бързото и справедливо възмездие, което ще получим! Всички ще трябва да платят за тази гавра и то много скоро! Слави, дойде времето...

 


20824