Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Позорът на български...
Позорът на българските депутати: Парламентът отказа да се занимава с референдума

Позорът на българските депутати: Парламентът отказа да се занимава с референдумаСлед като предложението беше отхвърлено в правната комисия, парламентарната група на ГЕРБ предложи и в пленарната зала да бъде гласуван внесеният от депутати от партията проект за решение за признаване на резултатите от националния референдум и срок от един месец решенията от допитването да бъдат приложени.

Не знам дали, ако предсрочните избори бъдат проведени по сегашната избирателна система, всички ние ще бъдем легитимно избрани, посочи председателят на групата Цветан Цветанов. От думите му стана ясно, че според проекта за промени в Изборния кодекс, който неговата група обяви, че ще внесе утре, районирането ще бъде определено с указ на новоизбрания президент.

По предложение на ДПС депутатите гласуваха отлагане на обсъждането. Предложението беше прието с 89 гласа „за“, 73 „против“ и 5 „въздържал се“. При прегласуване по искане на ГЕРБ предложението отново беше прието с 99 гласа „за“, 76 „против“ и 4 „въздържал се“.

Мотивът – продължаващото второ дело във ВАС срещу резултатите от допитването, което се води от „Шоуто на Слави“.

 

Източник: https://trud.bg/


20859