Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ПР експерт за ръкост...
ПР експерт за ръкостискането между Борисов и Тръмп: Напомня ми за феновете в Кан

ПР експерт за ръкостискането между Борисов и Тръмп: Напомня ми за феновете в КанНелепо обяснение за липса на среща, така специалистът по политически ПР Арман Бабикян определи снимката на ръкостискането между премиера Бойко Борисов иамериканския президент Доналд Тръмп в Ню Йорк, която предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Не е добре да се изпращат несъщестуващи послания, посочи Бабикян и изтъкна, че срещи на такова високо ниво се уточняват в детайли дълго преди събитието.

Снимка на Sevdelina Arnaudova.

Това ръкостискане обаче напомни за Кан и феновете там, които искат да се срещнат със звездите, каза още експертът.
 
Създадените очаквания преди заминаването на българската делегация за Ню Йорк бяха прекалено високи и това изигра лоша шега, смята Арман Бабикян.
 
Уточнена среща между президента Тръмп и между генерал Борисов нямаше. И да се разчита на някаква среща в кулоари, коридори и тя да бъде обявена и обяснена като среща на четири очи, като прием на високо равнище, направиха така че това ръкостискане увисна във въздуха и представляваше някакъв опит за обяснение на несъстояла се среща. Разбира се, нелепо обяснение“, каза Бабикян.


Борисов се ръкува с президента Тръмп
 
Виждал съм подобни неща - в Кан има група фенове, които много искат да се срещнат със звездите, на нещо подобно приличаше ръкостискането, предназначено, за да се направи снимка с президента Доналд Тръмп. Едва ли нещо позитивно в международен или дипломатически план може да се каже за това ръкостискане“, допълни той.
 
Според Бабикян Президентството и МС е трябвало в ясен и спокоен диалог да изяснят коя институция е по-добре да представлява страната ни на Общото събрание на ООН.
 
„Липсата на разговор за това кой вариант е по-добър за България вече е лоша новина. Фактът, че министър-председателят е с меко казано лоша репутация в ООН също е добре известен на дипломатите, тъй като сред тези около 200 държави в ООН на всички е известно, че това е единственият министър-председател, който саботира собствената си кандидатура за генерален секретар на ООН. Това в кръговете на ООН се знае“, посочи още Бабикян.

Премиерът Борисов говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк
 
„Тук не става въпрос дали някой е фен на президента Радев или на някой друг. Това не е фенски разговор. Факт е, че Радев има образование в САЩ, знае английски и много други предимства. Не това, обаче, е въпросът. Въпросът е кой вариант би бил най-изгоден и най-добре би представил България“, каза още специалистът по политически ПР.
 
Очевидно премиерът Борисов се опитва да компенсира липсата на среща с президент на Съединените щати, каквато не е имало от години, каза още Арман Бабикян.

 

Източник: https://dariknews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За Борисов Нелсън Мандела е „Мандел“! Народна република България или сдъвкано „Народа на република България“?!

Ето с какво се занимава премиерът!* >> Снимка как Борисов реди пасианс в самолета стана хит в социалните мрежи

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: "Срещата" Борисов-Тръмп - здрависване за 3 секунди! ВИЖТЕ ТУК ВСИЧКО ПО ТЕМАТА >>

ДНЕС в десет изречения: Борисов, къде са ти кадрите?

Министрите - носните кърпички на Борисов


76982