Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Прах в очите! Вместо...
Прах в очите! Вместо да го отстрани... Цецо и Бойко рамо до рамо! >> ГЕРБ представя платформата си евровота, Цветанов показва европейското лице на България

Прах в очите! Вместо да го отстрани... Цецо и Бойко рамо до рамо! >> ГЕРБ представя платформата си евровота, Цветанов показва европейското лице на БългарияГЕРБ представя политическата си платформа за предстоящите европейски избори на 26 май в театър „Азарян“ в НДК. 

Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП - кохезионна политика, миграция, отбрана. Когато принадлежим към едно политическо семейство в Европа ние трябва да приемаме съотносими политики", заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. "Искаме да покажем европейското лице на България", добави той.

"Нямам съмнения, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели. Опитът да превърнем дебата за Европа във вътрешнополитически дебат не е правилен. На този прекрасен отбор, на тази прекрасна платформа желая успех”, подчерта председателят на СДС Румен Христов. 

По думите на Мария Габриел, която води листата на ГЕРБ и СДС, сред приоритетите на партията ще бъдат премахване на фалшиви акаунти, обучения за безопасност онлайн, както в училище, така и в бизнеса, да се подобри достъпът до интернет в селски и отдалечени райони, безплатен безжичен интернет навсякъде в страните от ЕС за по-лесна свързаност на бизнеса и хората, както и създаване на Европейски център за киберсигурност.

„Понякога европейският бюджет звучи много неразбираемо за хората. Истината е, че той прилича на един семеен бюджет, каза Андрей Новаков, който представи платформата на ГЕРБ относно бюджетната политика на ЕС, съобщи Дарик. По думите му европейският портфейл за предстоящия период ще бъде 1 трилион и 30 млрд. евро. „Фалшива новина е, че след 2020 г. парите за България ще спрат. Нашите опоненти казаха, че България внася в европейския бюджет повече, отколкото получава - това не е така. Бюджетът е тази гравитация, която ни държи заедно”, каза още Новаков. Според него парите за земеделие се увеличават и продължава секторът да бъде приоритетен, а за малките населени райони ще има 5 млрд. лв в следващите години. 

„ЕС може да помогне на държавите в сферата на здравеопазването. Можем да си помагаме и да обменяме добри практики в Съюза. Над 70% от всички граждани от ЕС, а и ние в това число, искат ангажимент от ЕС в тази сфера, въпреки че той е приоритет”. Това заяви Андрей Ковачев. По думите му ако искаме растяща икономика, трябва да имаме и здрави граждани.

„Българското правителство инвестира изключително много през последните години за здравноосигурителните плащания, за ремонтиране на болници за това да има по-високо заплащане на медиците”, каза той. „Благодарение на европейската солидарност, само до няколко години ще имаме нова модерна Спешна помощ – ще бъдат закупени над 400 нови линейки, 247 медицински центрове ще бъдат ремонтирани, ще бъде закупена и много нова техника”, коментира Ковачев.

„Кохезионна политика – това е политиката, която е най-близко до гражданите и решава техните проблеми. Искаме тази политика да бъде по-близо до гражданите – да работим за по-добра свързаност, да бъде по-социална, да има по-добър достъп до здравеоопазване, да бъде по-зелена, по-екологична”, заяви Лиляна Павлова. 

Преди седмица партията избра за слоган на евровота – „Европа ни чува“. От ГЕРБ залагат на най-малко 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/news/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Сетила се Мара /Корнелия/ да се побара. Вдяна, че БСП трябва да напусне парламента

БСП ще сменя управлението, на което е съучастник

Правят се на глупаци – един друг. Оглозгване 1: БСП

Червена импотентност: >> Защо БСП не може да отскочи от ГЕРБ?

 96190