Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Правите ни на балъци...
Правите ни на балъци! Вън! (ОБНОВЕН)

Правите ни на балъци! Вън! (ОБНОВЕН)Христофора Евгениева – Валядолид, Испания 

 

Бях почивка днес, гледах, гледах... и се ненагледах. „Сериозен“ парламентарен ден! Депутатите гласуваха „за“ Ф-16, преодоляха 12-то президентско вето и се почерпиха обилно и назидателно  в чест на лидера на БСП Корнелия Нинова!

Да започна  отзад напред:   

1.  Доста обилна трапеза в стаята на червените в парламента. Повод за сериозната гощавка се оказа рожденият ден на Нинова. Юбилей има лидерката.

С широка усмивка и добро настроение водачката на социалистите приемаше поздрави от колеги от партията ѝ по повод 50-годишнината ѝ. Освен нейни съмишленици, които да ѝ честитят празника и да я зарадват с огромни букети, Нинова получи поздравления и от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов също намери свободно време да я поздрави. Най-голям интерес обаче предизвика появата и даряването от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Все пак това си е отвсякъде признание към Корнелия заради рождения ден, но най вече за вярната служба... към ГЕРБ и  Краля Борисов. Цветанов подари на Нинова не огромен букет, а един гербер - символ на партия ГЕРБ. Цирк... Той дари от името на ГЕРБ 5000 лв., вместо подарък на Корнелия Нинова, ДПС дариха 1000 лв., журналистите се отчетоха с 90 лв.

Освен това Цв.Цв. не забрави и да нацелува червената лидерка, която бе видимо доволна от случващото се. В края на краищата полага ѝ се. За дългата и предана "опозиционна" служба към Герберите.

Извод: „Уж“ се карат, а всъщност се обичат! Едно са си открай време.

 

2.  Парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху последните промени в Наказателния кодекс. „За“ повторното приемане на промените в Наказателния кодекс гласуваха 137 народни представители, 43 бяха „против“. „За“ гласуваха - ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС, „Воля“ и независимите депутати, а „против“ само БСП. 

Президентът оспори разпоредби от Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалния кодекс. С тях се дава възможност за отлагане до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Това е 12-то президентско вето, като до момента парламентът е подкрепил само едно от тях! 

Извод: „Уж“ се карат, а все някак си в края на краищата  се разбират!

 

3.  Ф-16 извади над земята истинската коалиция ДПС-ГЕРБ! 130 депутати дадоха мандат на правителството да преговаря със САЩ за закупуване на изтребители Ф-16 след „уж“ ожесточени дебати в пленарната зала.  С гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО кабинетът получава правото да допусне "отклонения" от заложените в конкурса изисквания. 

Разколът сред управляващите е тотален. НФСБ демонстративно показа, че конструкцията се е срутила. Валери Симеонов намери подходящ и удачен момент да си отмъсти за оставката. "Атака" се опита да вкара бутафория и да осребри гласовете си. Но в последния момент кокалът им беше издърпан от устата. 

ДПС пък за пореден път подпря ГЕРБ и доказа, че отдавна е във властта по един или друг начин. 

Извод: „Уж“ се карат, ама в името на интересите си едните се правят на „уж“  „национално отговорни“, а другите „уж“ са жестока опозиция!

 

А сега генерален извод: 

• „Уж“ се карат, а се обичат! Целувките между Нинова и Цветанов са многозначителни и показателни! Всички са на една „софра“! Делят една „баница“, въпреки, че метафората е доста скромна! Делят си ресурсите на България и парите на българите, играят си на власт и ни крадат, лъжат и манипулират!

• „Уж“ се карат, ама в името на интересите си едните „уж“ са „национално отговорни“, а другите „уж“ са жестока опозиция! Едните защитават американски интереси, другите защитават руски интереси, а всички гледат собствените си четирибуквия! Интересите на клетия  български народ нямат никакво значение!

• „Уж“ се карат, а все някак се разбират! Едните се правят на опозиция днес, другите на „национално отговорни“, а всичките им решения са само низ от партийни и лични интереси!

 

НЕуважами наши управници,

Правите ни на балъци! И затова - вън!

Разсипвате държавата! Убивате нацията! Не ни трябвате вече! И затова - вън!

Искаме нови политици! Искаме нови управници! Искаме ново управление! Искаме истини и справедливост! 

А вие, НЕуважаеми, ни правите на балъци! И затова - вън! 

Правите се на управляващи, правите се на опозиция! Правите се на политици, а сте просто едни крадци! 

И за всичко това и всичко, за което не ми стигна времето да изброявам, но и ние, и вие си го знаем - ВЪН! 

За да се върнем и ние в Родината. А тези, които останаха да не бягат по странство!


 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И властта, и опозицията загубиха ума си! >> Нинова опъна нечувана софра в парламента! Цветанов пък ѝ направи най-милия и неочакван подарък! (СНИМКИ)

Без изненади! >> Парламентът отхвърли 12-то президентско вето

Самолетът, който бута правителството (ОБНОВЕН)

Усещате ли как ни клатят? (ОБНОВЕН)

В България няма държавници! Само лобисти, крадци и продажници! Стига! България очаква новия водач! (ОБНОВЕН)

Искам нови лица в политиката! Стига!

6 500 лв. депутатска заплата! Добре ли е...!? И защо пак ни правят на балъци! (ОБНОВЕН)


 

 

Ф-16 извади над земята коалицията ДПС-ГЕРБ. Следва... приземяване

 

 

 

 

 

 

 


86993