Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Правителството поиска временно прекратяване на кризата

Правителството поиска временно прекратяване на кризатаА зад гърба на Алена Меркурият си разиграва Алфа Кентавъра

 

МЕЖДУ КУЛОАРИТЕ И ПЛАЖА.


Правителството разчисти блокираните кръстовища, но протестиращи отново опънаха бойните шатри на Орлов мост. Правителството обаче измисли хитър стратегически ход, остава само да го приведе в действие. Управляващите поискаха временно примирие с протестиращите, за да изкарат всички една отпуска, пък след това калните творби да продължат по всички мръсни правила на играта.

***

„Да бъдем джентълмени за месец, месец и нещо – призова от името на правителството Томислав Дончев. – Нека се оттеглим за известно време под дърветата, нека осмислим изминалия политически сезон и оставащото ни време в политиката. Нека почетем Гьоте, за да го цитираме с повече разбиране. Съгласен съм, че в правителството има умора, но и в протестите има умора. Ние може не си изкараме мандата, но и протестите не е казано, че ще постигнат целите си.

Ако ме питате дали съм съгласен да стана формален премиер – не съм съгласен. То е все едно да ме питате искам ли да стана заместник-Гьоте. Едно е да страдаш като Вертер, друго е да жонглираш с логически конструкции. Между нас казано, и най-простият си е малко Гьоте. Аз съм виждал относително прости хора да постигат много големи успехи не само за себе си, но и за държавата. А историята какви блестящи примитиви познава! Петър Велики общо взето се е научил да чете и пише, необразован човек. Биел болярите си с един бастун, лично участвал в екзекуции и мъчения, включително на собствения си син. Но – велик политик! Нека помислим по всички тия въпроси някое време, после ще видим. Следотпуската е по-мъдра от безотпуската.”

***

Валери Симеонов каза, че вече е на море и не иска да чува за оставки, скандали и сложни политически казуси.

„Който иска скандали, да върви на море със семейството и да си прави скандали с тях, сега не е време за политически кризи. Една криза в семейството е нормален отдушник за такъв вид напрежение. Нека се държим цивилизовано. От един шамар никой не е умрял. А сега довиждане, до нови срещи и нови редовни избори!”

*** 

Премиерът Борисов надникна от гардероба у тях си и също направи изявление за помирение и временно прекратяване на огъня.
„С инат пробвах, с лошо пробвах, с добро пробвах... в момента просто не ни върви комуникацията, дайте да си дадем малко време. Стар човек съм, оставете ме да си довърша мандата”, примоли се Борисов и пак се скри в гардероба да чертае резки за всеки ден, в който още е на власт.

*** 

Ахмед Доган солидарно излиза в отпуск и временно няма да е Почетен председател, а обикновен философ и биозеленчукопроизводител. Той прояви внезапна щедрост - морална и материална:
„Айде отварям и Росенец за всички отпускари от жълтите павета, трябва да се уважаваме, всички сте добре дошли, само без провокации и ако някой дойде сам, рискът си е негов, аз нищо не рискувам. Не по-малка слава е да победиш врага си с вежливост в мирно време, отколкото с оръжие в битка. И макар че съм в отпуск, пак ме цитират на сайта на ДПС. Да не излезе, че и аз като Гешев най-добре работя, когато съм в отпуск от Почетното председателство!"

***

В отпуск излиза също Националния оперативен щаб за борба с короната, а премиерът е заповядал на вируса също да се оттегли временно.

***

Алена излязла в отпуск и Меркурий хванал някаква странична орбита с ретроактивно астродействие.  

 


Класици в отпуск.

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

 132792