Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Предчувствие за пров...
Предчувствие за провал! >> Борисов предупреди: В четвъртък и петък готвят нов Костинбрад! При комунистите няма справедливост!

Предчувствие за провал! >> Борисов предупреди: В четвъртък и петък готвят нов Костинбрад! При комунистите няма справедливост!В словото си на основното предизборно събитие на ГЕРБ премиерът и лидер на партията  Бойко Борисов отново нападна "комунистите" и президента Румен Радев.

Радев стана мишена в изказването на премиера заради консултациите, които провежда преди избора на нов главен прокурор.

 

При комунистите няма справедливост, каза Борисов. А съдиите им са като на Народния съд, поясни той.

 

В четвъртък или петък ни готвят нов Костинбрад, обърна се към 1400 активисти на ГЕРБ Борисов и ги призова към бдителност.

 

"Видяха, че духът в ГЕРБ се вдигна, изядохме шамарите, направихме си промените, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши!", обясни лидерът на управляващата партия защо отправя предупреждение към своите.

 

"Вчера чух някаква глупост, че те искали справедливост. И тук се обръщам към репресираните: "Може ли да има справедливост при комунистите?!" Те щели да създават справедливост! Защото ние сме демократи, затова не я създадохме ние. Тяхната справедливост са затвори, смърт без присъди, или със съдии като в Народния съд! И, ако някой може да ми каже, когато се говори за конституция, къде в конституцията пише, че разделените власти имат право да се месят в съдебната система и да ги привикват на килима един по един?! Тази ли справедливост искаме?! Да върнат съдебната власт по времето, когато БСП управляваше и двамата съветници на президента Първанов - единият оглави прокуратурата, другият - съда. В тези времена ли искат да ни върнат сегашните хора в президентството, това ли е целта на срещите? Като отиде магистратът на тази среща в президентството, какво прави, за какво си говорят?! Има ясно разписани в държавата задачи - съдиите си избират съдиите, прокурорите си избират прокурорите. Има Висш съдебен съвет. Нямаме нито кметът на София роля там, нито президентът, нито парламентът. Ако има промени в закона, те стават в парламента, там се избират членовете - парламентарна република!", продължи разпалено Борисов.

 

"Мили мои, максимална концентрация, в четвъртък или петък ще ни правят "Костинброд"! Вариант някакъв такъв има. Лъжата, нали си я спомняте - пак същите кандидати са там, когато отидоха и казаха, че в Костинброд се правят фалшиви бюлетини, че има автобуси с двойни дъна. Помните ли? Чудовищна история! Сто процента лъжа, измама!", разгневи се Борисов, припомняйки си деня за размисъл преди предсрочните парламентарни избори през април 2013 г.

 

"Това се готвят да направят - в четвъртък или в петък, за да няма време да реагираме или да е ден за размисъл, да не може да се реагира. После, като всички се освестят, ще кажат - "Е.е, да, малко сме излъгали, но това не ни е за първи път!" Пораженията ще ги имаме. Затова искам максимално да сте концентрирани и карайте внимателно", завърши Борисов. 


Не може да се сравняваме само какво е било. Всеки ден трябва да се доказваме. С много енергия да си изкараме мандата, да си изкараме местните избори, пожела още премиерът.

 

Борисов на няколко пъти обърна внимание, че е необходима максимална концентрация и мобилизация за изборите.

"Помолете се на хората, извлекли сме си поуки, много хубави неща правим", обърна се към множеството Борисов.

Времето, за съжаление е хубаво, да направят този жест - да гласуват, призова тръгналите на почивка лидерът на ГЕРБ.

 

Очаквайте подробности!

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Премиерът превърна инспекцията на АМ „Хемус“ в блудкава пропаганда на ГЕРБ (ВИЖТЕ УНИКАЛНО ВИДЕО)

Станишев и Йончева: Ако БСП победи на евровота можем да кажем на ГЕРБ да си ходят!

Раздаването на държавни пари ей така, на коляно, със султански замах е в нарушение на закона
99897