Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Преди ЧЕЗ и Гинка......
Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!

Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!Мнение на Светлозар Борилов – доброволец от референдума, гр. Свиленград

Има ли битка с корупцията във властта и ще има ли някой ден победа? Има, макар и частична за сега! Тя е свързана с оградата по границата с Турция.

Как е строена граничната оградата и проверява ли се това от прокуратурата? Отговорът е да – има две производства. И проверките са установили, че тя е строена на цени много по-високи от пазарните.

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство, може би срещу длъжностно лице или организирана престъпна група.

Има ли далавера за някои от или близо до правителството на Бойко Борисов при строителството на оградата? Очевидно да!

Главният прокурор Сотир Цацаров в правната комисия е докладвал, че цената на строежа е завишена, а контролът - занижен. В деня, в който прокуратурата е образувала производството мнозинството внася поправки в закона, чрез които ремонтът и поддръжката на оградата да се правят без обявяване на обществена поръчка. Промените минаха през правната комисия на първо четене, и се очаква да влязат в пленарната зала.

Какво излиза! Следите се замитат. Чрез поправки в закона властта цели да продължи да краде от оградата и не само.

Печелят управляващите! С пълна сила наглостта и безочието на кабинета относно оградата блесна благодарение на екипа на Слави Трифонов.

„Шоуто на Слави” разкри как военните, които охраняват границата и персонал от „Гранична полиция” са задължавани да спят срещу 70 лв. за нощувка в хотел в Малко Търново, собственост на фирма на вицепремиера Валери Симеонов.

Всеки ден там отсядат поне 50 души, което носи на Симеонов около и над 2500 лв. дневно. Или над 75 хил. лв. на месец.

В същото време Бойко Борисов ревна като бик на докладите на европейската комисия за огромната корупция в България. И логично възникват серия от въпроси:

ЗАЩО военни са извозвани 25 км, за да бъдат настанявани точно в хотел „Козият рог“, собственост на Валери Симеонов?

ИМА ЛИ конфликт на интереси и няма ли други къщи и хотели в района, където могат за бъдат настанени  охраняващите и работещите по оградата? На същите, че и на доста по-изгодни от цените на Валерката?

ЗАЩО и МОРАЛНО ЛИ Е държавата чрез военни и полиция да подпомага хотел на висш политик, в случая вицепремиер?

Да припомним, че когато Слави направи разкритията как политикът печели пари от държавата, колегите му от Обединени патриоти опитаха да го защитят с твърдението, че Симеонов видиш ли е... бизнесмен, който има много фирми и всичко това с хотела е една чиста, абсолютно чиста случайност.

А в България има много много фирми и Господ ни дал много  бизнесмени, ама морално ли е да се възползваш от служебното си положение, за да взимаш по 70 лв. на ден от военен, пратен от държавата на работа?

Морално ли е, почтено ли е?

Това е българската реалност. Който докопа властта гледа да се възползва максимално. И в интерес на себе си, на роднините и приятелите си! Това се превърна с течение на годините на етикет, на еталон на всяко управление! Както е казал народът – ден година храни. Или политически преведено на езика на управляващата коалиция – Стабилна държава, със стабилна корупция. И следват неспирните хвалби - колко и какво  са направили управляващите, колко много са работели. Да, така е - основно за себе си и родата!

Всичко щеше да е така ако хората масово не казваха, че НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Ето и затова Валери Симеонов е намерил начин да се облажи от граничната ограда. Да беше само той – хайде, ама то цялата управленска шайка.

Прокуратурата ще трябва да се произнесе по редица нарушения, но основно и по най-важния въпрос около сагата с оградата – Има ли търговия с националната сигурност?

Установените категорични факти към момента са, че оградата е едноредова, а в проекта е предвидено изготвянето на двуредова ограда, лъсна също така и още един скандален факт - на моменти камерите по границата ни с Турция не са работели?!, а един метър ограда струва 500 евро, докато същият  метър ограда измежду южните ни съседки е 250 евро.

Скандални факти, снимки, че даже и филм за оградата прожектира бившата журналистка, а сега депутатка Елена Йончева. Нейните обвинения предизвикаха доста напрежения, но властите както с всичко останало реагираха хладнокръвно и безизразно.

А иначе толкова труд хвърли Борисов и кабинетът му за оградата с Турция пък тя се оказа в края на краищата, че се реже лесно и се прескача бързо. Следи от мигрантите водят до прорязани участъци, които се закърпват дори с подръчни средства, дървени материали и тел.

Българска му работа, ще кажете, а аз ще кажа - може да е, но по-скоро е гербаджийска!

Иначе Бойко и пътища ни направи и магистрали, КАТО СЛЪНЦЕ. Радва се дедо Калин от Селановци, гордее се! Ама асфалт яде ли се, казват някои? Не се яде, даже нашия се троши бързо. Разваля се, нищо че е от най-скъпия и е слаган от специално подбрана фирма, НА НАШ човек.

И доходите вдигна правителството! Стабилност има! Ние обаче пак недоволни. Какво искаме? Защо дедо Каалин не се радва, че пенсийката му е скочила от 180 на 186 лв? Това са си много пари. И ето от МВР ще направят всичко възможно да го опазят от крадци. Но това е трудно, защото са малко полицаите, а пък и те нямат подходящи обувки, за да патрулират. Отдавна дедо Калин не е виждал внуците. Заминаха за чужбина! В България почти няма безработица, но младите предпочитат да берат нарциси в Англия. Еми не ги е срам! Бойко ни вкара в чакалнята на еврозоната, пък в пустия Северозапад вдигат бунтове

Какво ни трябва още? Според Бойко Борисов - всичко е на ШЕСТ. Според обикновения човек трябват промени и то мащабни, защото целувките между Борисов и Юнкер не му правят живота по-лесен. Време е за алтернативи. Видяхме всички колко могат!!! Могат да мислят за себе си!

И така ще бъде докато търпим и мълчим, а не вземем и бързо да се обединим около идеята за промяна на Слави Трифонов!

Време е народът да прескочи Оградата на Бойко и неговата клика!

Време е за ПРОМЯНА!

 

Вижте и други материали по темата:

Оградата на границата ни с Турция – €500 за метър

Корнелия Нинова: Властта краде от строежа на оградата по границата, сега ще краде и от ремонта ѝ

В "Шоуто на Слави": 75 000 лв. на ден печели Валери Симеонов от военните на границата

Валери Симеонов формално не управлява хотела от репортажа на "Шоуто на Слави"

ДАНС проверява оградата на българо-турската граница

************************

ВИЖТЕ всички видеоклипове от разговорите на Слави с успелите българи

Слави и България поеха по пътя на промяната

Втори ден успели българи на разговор със Слави

Успели българи на разговор при Слави

България показа своя потенциал

Да си вземем държавата! Днес!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

 

 

 


54078