Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Предизборната кампан...
Предизборната кампания все по-дълбоко нагазва в политическата тиня! Компрометирани са  всички власти - изпълнителна, законодателна, съдебна…!

Предизборната кампания все по-дълбоко нагазва в политическата тиня! Компрометирани са всички власти - изпълнителна, законодателна, съдебна…!Анализ на Силвия Искренова

Информационен сайт ,,ДНЕС“ 


Още преди да е официално започнала, предизборната кампания нагази в политическата „тиня“ дълбоко! Както всеки път, но този най-дълбоко. Компрометирани са всички власти! Изпълнителна, законодателна, съдебна… Институциите на държавата бездействат.

Апартаментгейт налази изцяло общественото внимание и медийното пространство. Това се случва след всичките гейтове и неспирни скандали през последната година.

Типично за клонящия към нула политически потенциал в България, евро темите и евро кандидатите нямат никакво значение. Скандалите помитат! „Обстрелват“ се всеки ден уж хора на властови позиции. Кой в отпуск, кой в оставка... За да се покрият. А реални последствия - никога не е имало, няма и да има!

Ежедневна и скандална информация тече всеки ден? Обърканият Борисов едва смогва да решава кой ще е следващият „отстрелян“ - покрит и прикрит под претекст за... поредната проверка, в която никой отдавна не вярва!

Защо чак сега излиза информация налична с години? И за която публично се знае от години?

Евроизборите очевидно са сериозен залог! Но в „апартаментгейт“ прозират и другите пластове на развитие на политическата ситуация.

Разкритията за Цветанов, Цецка и компания, удрят ГЕРБ преди европейските избори. Поражение не само за партията, поражение и за законодателната и изпълнителната  власт контролирани и двете от управляващата партия. Поражение, което отеква силно и в чужбина, и затвърждава мнението, вкл. и от  Евродокладите, че освен най-бедната сме и най-корумпираната страна в ЕС, а политиците ни коват угодни закони и назначават на възлови места зависими и със съмнителен ценз началници, които да разследват за далавери... Същите тези политици, които са ги избрали и назначили?!

Разкритията към скандално самоувереният Пламен Георгиев и заместника му ликвидират и без това ниското доверие в институциите и независимостта им. Атаките спрямо Лозан Панов и сина на шефа на следствието Борислав Сарафов поразяват съдебната система... Говори се, че „обстрелват“ възможните кандидати за главен прокурор. Говори се, че вътрешните кръгове в ГЕРБ не могат да поделят сферите на влияние и благините от тях и не им се удава да се разберат…, говори се, че „обстрелват“ Бойко Борисов и отвътре, и отвън…, защото е вече неудобен, а и народът не го иска вече... Говори се... А винаги се "говори", когато няма надеждна информация, цензура...

Вече няма никакво значение казаното от изпълнителната, законодателната и съдебната власт в България, думата им е 100% девалвирала, тъй като те дълбоко и отдавна са тежко компрометирани - председателят на най-голямата парламентарна група в НС, министърът  на правосъдието,  зам.-министри, ръководителите на Антикорупционния орган..., призван да нищи корупцията по т.нар. високи етажи на властта!!? Да изброяваме ли и всичките геройски  "паднали" политически жертви през последната година...? Всъщност – не паднали, а покрити от големия Бойко!

За какво говорим тогава? В каква държава живеем!?

Изобщо някой от управниците работи ли за друго, освен за себе си, за близките си, работи ли за друго, освен за партията издигнала го, или откровено и безпардонно се грижи за своите интереси и тези на „кръговете и обръчите“?

Положителното в случая е, че „апартаментгейт“ безпрецедентно изкарва наяве практиките на привилегирования и прикрит политически елит. Когато има проблем е по-добре да говорим за него! Открито, честно и ясно. Което политиците избягват и не го правят. Крият се вместо това.

В България има двоен стандарт, едно е отношението на институциите и съдебните органи към властимащите, друго е към т.нар. обикновени хора! Едните не могат да се „отлепят от дъното“, а другите, богопомазаните купуват евтини жилища, ползват добро здравеопазване, разполагат с високите си държавни заплати, а освен това крадат безскрупулно и ежедневно!

И всичко за наша сметка! Всичко за сметка на гражданите! Не живеем в скъпите апартаменти и богатите квартали, а парите не стигат за нищо, ниски са заплатите, здравеопазването и образованието… и тях ги няма! Социалните системи не работят - бъркотия и хаос с пенсиите, с хора с увреждания, с болните деца...

Дори на фона на демографската криза  без обяснение се закриват родилни отделения и болници в цялата страна?!?

Отново има ускорена тенденция за напускане на младите от страната..., но не само младите бягат. Цели махали, села и блокове от градовете напускат България!

Гражданите са тотално и дълбоко отчаяни, няма кой да ги защити! Държавата е мафията, институциите не работят! Синдикати в България има само като присъдружни слуги на управляващите партии. Въпреки приказките не можахме да защитим шофьорите пред ЕП, докато част от евродепутатите ни пият кафе и ги няма!

Разпад! Нихилизъм. Предателство, след предателство, даже и на националните ни интереси.

„Апартаментгейт“ се разраства. "Перспективата" е вече към местните избори наесен. Започват вече и на местно ниво да се замерят със собственост, обществени поръчки, европейски фондове и цялата възможна тиня, която можем да си представим. Краде се навсякъде и от всичко. И калта и в местната власт е дълбока, лепкава и вони... отдалеко!

Всичко и всички са компрометирани. И ГЕРБ, и БСП, и псевдо патриотите..., за ДПС няма и да говорим! И кметове, и съветници, и областни управители...!

По време на избори се нагазва в смрадта много надолу, тази година особено дълбоко, защото избори идат, освен за местна власт и за европарламент... и нов главен прокурор ще се избира...! А и предсрочни парламентарни избори по всичко личи ще има.

Развитието като изход: С две думи, както никога досега България има нужда от пълен рестарт на цялата обществена и политическа система, има нужда от ново начало, от нови лидери, нови политици, има нужда от промяна, от нови перспективи, ново бъдеще...! 

И най-вече от нов морал, нови ценности и позитивна обществена енергия!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов си пазят властта! (ОБНОВЕНО)

Някои ги задържат публично, други излизат в отпуск, за да си ползват терасите

Сезират прокуратурата за проверка на имотите на Ангелкова

Маските паднаха

 

 

 

Image result for Апартаментгейт Image result for Апартаментгейт

Image result for Апартаментгейт артекс Image result for Апартаментгейт

Image result for Апартаментгейт Image result for Апартаментгейт

 Image result for Красен Кралев николина ангелкова апартаментгейт Image result for protest Водеща снимка: Димитър Кьосемарлиев,

 


95512