Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Предизборни скандалчета >> Джамбазки скочи срещу изказване на Захариева ООН, обвини я, че прокарва джендър идеологията

Предизборни скандалчета >> Джамбазки скочи срещу изказване на Захариева ООН, обвини я, че прокарва джендър идеологиятаПозицията на ВМРО е ясна и категорична – подкрепа за семейството, отсече той

Здраво семейство - здраво общество. ВМРО има основна роля в отхвърлянето на Истанбулската конвенция и опитите за вкарването на джендър-идеология в българските училища. Позицията ни е твърда и няма да се промени и занапред. Това написа евродепутатът, зам.-председател на ВМРО и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки във "Фейсбук".

"По повод на изказването на външния министър Екатерина Захариева пред 74-тата сесия на Общото събрание на ООН заявявам категорично несъгласие с изразената позиция, че „всички действия на държавата трябва да са насочени единствено в интерес на детето, не на родителите, настойниците, попечителите или социалните служби“.

Недопустимо е интересите на детето да се разглеждат напълно изолирано от неговите родители и нещо повече - да се противопоставят на неговите родители, които са му дарили живот.

Недопустимо е също така държавата да поставя родителите наравно с настойници, попечители и социални служби.

Родителите имат несравнима заслуга спрямо детето в сравнение с каквито и да е настойници, попечители и социални служби.

Ето защо отхвърлям всеки опит държавата да бъде противопоставяна на родителската институция, още повече в официална позиция на висш държавен служител, какъвто е министърът на външните работи.

Държавата трябва да работи за укрепването на семейството и за подкрепа на родителството, а не да бъде използвана срещу родителите по един печално известен скандинавски модел.

Позицията на ВМРО е ясна и категорична – подкрепа за семейството, което според българската конституция е единствено между мъж и жена; подкрепа и издигане на авторитета на родителите.

Здраво семейство – здрава държава. Всичко друго носи ерозия на социалните отношения и заплашва бъдещето на българските деца", написа още Джамбазки.

  

 

Източник: http://epicenter.bg/

 


113535