Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предизборно! >> Иван...
Предизборно! >> Иван Портних с обещание: Скоро започваме с ремонтите на малките улички във Варна

Предизборно! >> Иван Портних с обещание: Скоро започваме с ремонтите на малките улички във ВарнаОсновна мисия на община Варна е да стане зелен град. В тази връзка в квартал "Възраждане" бе изграден нов парк, а в момента има проект за такъв във "Виница". Това съобщи в интервю за Дарик радио кметът Иван Портних.

По думите му, след обновяването на парка в квартал „Аспарухово”, той ще се превърне в естествено продължение на Морската градина, в която в момента такът големи ремонти. 

Във връзка с лошото състояние на малките улици в морската ни столица Иван Портних обеща, че те ще бъдат ремонтирани в най-скоро време.

"След завършването на булевард „Левски” и текущите ремонти на основни отсечки, усилията ще бъдат насочени към малките улици и междублоките пространства. Много скоро и те ще бъдат ремонтитирани.", заяви Портних.

Той посочи още, че изграждането на нова библиотека ще струва около 30 млн. лв. Част от средствата ще дойдат от общинския бюджет, а за останалата част от сумата ще се търси помощ от държавата. Портних съобщи също, че общината ще кандидатства по европейски проекти за обновяване на всички читалища в града. Предстои ремонт на читалището в квартал „Владиславово”. Средства са предвидени и за реконструкция на филиала на театъра в морската столица.

„Финансовото състояние на общината е изключително стабилно и това е отразено в проверките на всички институции. Кредитният рейтинг на Варна е изравнен с националния със забележката, че е по-добър от него, но такъв не може да бъде присъден. Затова и обявихме рекордна макрорамка в размер на близо половин милиард лева. При встъпването ми в първия мандат през 2013 г. макрорамка от 250 млн. лв. изглеждаше фантастични и нереално.

Културният календар на общината се адаптира към туристическия сезон и даде за пример музикалния фестивал „Варненско лято”, който тази година ще започне през месец март и ще продължи до ноември.

Градът ни направи голяма крачка с навлизането на нискобюджетните авиокомпании. Надявам се на успешен летен сезон. Засега има ръст при записванията на туристи от Великобритания, Чехия и Полша”.", заяви още Иван Потних.

 

Редактор: НАДЕЖДА ГЕОРГИЕВА

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бързо и некачествено, или как Варна ремонтира улиците си с европейско финансиране

224 606,84 лв. санкция за община Варна заради нарушения в обществена поръчка! Шефката на проект облажва фирма, строила пътя до къщата на ГЕРБ Портних и лапнала 12 млн.лв. от „ВиК“, където е тъстът на ГЕРБ Портних. Ало, прокуратурата, още ли сте в Стрелча?

Управленско безсилие! >> Варна губи 225 хил. лв. европейско финансиране заради нередности в обществени поръчки


 


92856