Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предизборно >> Борис...
Предизборно >> Борисов подкара джипа да показва България на Горанов

Предизборно >> Борисов подкара джипа да показва България на ГорановПремиерът Бойко Борисов е в Крумовград, където ще открие рудник "Ада Тепе", разработван от "Дънди Прешъс Металс". Както не веднъж в последните месеци премиерът седна зад волана на джипа, а пътуването му беше предавано на живо във фейсбук.

Преминавайки през село Карамфил на път за Крумовград Борисов се обърна към финансовия министър Владислав Горанов: "Влади, виждаш ли, това е България, не е само жълтите павета."

Преди това Борисов се срещна с ръководството на професионален футболен клуб (ПФК) "Арда" и с проектанти, изготвили проект за допълнително модернизиране на стадиона "Арена Арда" в Кърджали. Припомняме, че в началото на август месец от МС съобщиха, че е проведена среща именно по този повод в София.

Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на собствен терен в Кърджали.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали отбори от Първа професионална лига, като целта е разходите по реновирането да бъдат оптимизирани максимално.

Борисов се интересува от плановете за ремонт на стадиона в Кърджали

Той проведе среща с президента на футболен клуб "Арда"

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. Той коментира, че всички останали отбори в "А" група са получили финансиране от държавата. "Помогнали сме на всички - или с тревно покритие, или с осветление. Надявам се следващата сряда да ми дадат точна сметка, за да помогнем и на "Арда" да играят домакинските си мачове тук", заяви Бойко Борисов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:  https://news.bg/


110694