Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предозиране: ВМРО ис...
Предозиране: ВМРО иска България да избере това часово време, в което е Македония

Предозиране: ВМРО иска България да избере това часово време, в което е МакедонияВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" събира абсурдите на посланията вече пета година.

Пресцентърът на ВМРО разпространи днес прессъобщение, в което се казва, че от организацията искат България да е в едно часово време с братска Македония. Ето пълния текст на прессъобщението.

 

Днешният ден бе последният, в който превъртяхме стрелките на часовниците с един час напред. Оттук насетне решение на всяка държава ще е към кое часово време да е – лятно или зимно.

 

Страната ни все още не е определила по кое часово време ще се установи. Затова от ВМРО предлагат решението на България да бъде взето така, че да сме в едно и също часово време с Македония. Сега с Македония имаме един час разлика, там е час "по-рано". Според ВМРО, ако България и Македония са с един и същи час, то така разделението на българския народ от двете страни на границата дори и по часово време ще бъде премахнато.

 

Народният представител от Патриотите от ВМРО Александър Сиди призова във "Фейсбук":

 

"Днес отново сменихме стрелките на часовника. За последен път напред, според решението на Европейския парламент. Всяка от държавите членки ще има право на избор към кое време да остане - лятно или зимно. България все още не е взела своето решение. Ето защо аз и моите колеги от ВМРО призоваваме правителството да присъедини България към онова часово време, към което остане нашата съседка - братска Македония. Така разделението на българския народ от двете страни на границата дори и по часово време ще бъде премахнато. И както се пее в една хубава народна песен "от Дунава до Бялото море и от Охрид до Черното море" няма да сменяме стрелките!"

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„ДНЕС“ се бори за отмяна на лятното часово време

Движение „ДНЕС“: 77 пъти стигат! Времето не е ваше!

Както „ДНЕС“ отдавна настоява >> От 2021 г. спираме да местим стрелките на часовника

Движение ,,ДНЕС" отдавна пледира: >> Кога ще спре смяната на времето и кое да изберем?

Баба Радка за смяната на времето: Главата ми се „връти“. Експерт: Пазете сърцето си

 


94662