Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Представителите на ч...
Представителите на четири партии в Смолян подписаха споразумение за почтена и коректна предизборна кампания

Представителите на четири партии в Смолян подписаха споразумение за почтена и коректна предизборна кампанияИзточник: БТА, Смолян, 9 септември /Христина Георгиева, БТА/

Представители на четири партии в Смолян подписаха днес споразумение за почтена и толерантна предизборна кампания. 

Инициативата за договореност за между кандидатите за 4-те депутатски места в 22-и Смолянски избирателен район е на местната структура на Гражданско движение ДНЕС. 

Съгласно споразумението кандидатите за депутати от "БСП лява България", "Република БГ", АБВ и "Обединена България" се ангажират да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито. Подписалите документа претенденти за народни представители декларират, че се дистанцират и осъждат използването на компромати, недоказани твърдения и обиди към опонентите си, от практики за купуване на гласове и злоупотреба със служебно положение. Представителите на 4-те партии подкрепят идеята на движение ДНЕС по време на кампанията да се поемат ясни ангажименти и изпълними обещания. От офиса на движение ДНЕС в Смолян заявиха, че са поканили всички представители на 25-те регистрирани листи в региона да подкрепят споразумението, но преобладаваща част от кандидатите не се появиха на подписването.

 


964