Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 16 юни

Предстоящи събития в страната за 16 юниПловдив./ с. Труд. 
От 11.15 часа президентът Румен Радев ще посети село Труд за юбилейното тържество на храма „Света Троица“. В храма ще бъде отслужена празнична света литургия. Църквата е създадена от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 г. и в този ден се отбелязват 150 години от построяването й. 

***
София. 
От 08.00 часа в Литературен клуб „Перото” ще се проведе официално награждаване на отличените деца, участвали в литературния конкурс „Искри”.

***
София. 
От 09.00 часа с изпит по математика II и със събеседване за специалност „Графичен дизайн“ продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2019/2020 г. От 14.00 часа започват изпитите по испански и руски език.

***
София. 
От 09.30 часа Мелнишкият епископ Герасим ще отслужи архиерейска света литургия в 
Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ за Петдесетница.

***
София. 
От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе заседанието на 49-я Конгрес на БСП. 

***
София. 
От 10.00 часа в зали 3, 3.1, 3.2 и 10 на НДК ще бъдат демонстрирани йога практики по повод Международния ден на йогата.

***
София. 
От 20.00 часа в зала „Арена Армеец“ ще започне концерт на метъл групата Menowar. 

***
София. 
От 20.00 часа в кино клуб Кабана (до НДК) ще започне концерт на Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов. Събитието е част от програмата на второто издание на фестивала SoFest.

***
Асеновград.
В 11.00 часа в ресторант ''Стори'' ще се проведе официален кастинг за малки Мис и Мистър Асеновград и Мис Асеновград, които са част от националните конкурси за малки Мис и Мистър България и Мис България.

***
Бургас 
От 10.00 до 17.00 часа в Туристически комплекс „Остров Св. Анастасия“ ще се проведе Биле Фест – фестивал на билките

***
Бургас 
От 10.00 до 19.00 часа в Експоцентър „Флора“ ще бъде отбелязан Международния ден на йогата. 

***
Бургас 
От 11.00 часа в Експоцентър „Флора“ ще се проведе Концерт - матине „От Франция с любов“ на солистите на Държавна опера – Бургас.

***
Бургас./ о. Света Анастасия. 
Остров Света Анастасия ще посреща гости с фолклорни ритуали за здраве и плодородие в първото издание на „Биле фест“ - фестивал, посветен на билките.

***
Бургас. 
От 19.00 часа в Експо център „Флора“ ще гостува американският автор на бестселъри Ерик Уайнър.

***
Варна . 
От 12.30 часа в зала „Европа“ на Фестивален и конгресен център ще започне дискусионен форум на тема „Агресия, хуманност, кино“, който се провежда в рамките на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми.

***
Горна Оряховица./ с. Горски горен Тръмбеш. 
От 09.30 часа в НЧ „Просвета - 1906“ ще започне третият общински песенен фестивал на старата градска песен на Пенсионерските клубове „Пеем, за да не стареем“.

***
Добрич. 
От 10.00 часа на площад „Свобода“ ще се проведе детски панаир.

***
Казанлък . 
От 10.00 часа в двора на Комплекса за социални услуги за деца и семейства Сдружение „Бъдеще за децата” организира празник по повод Деня на бащата.

***
Монтана. 
От 11.00 часа в парк „Огоста“ ще започне международна киноложка изложба за всички породи CICIB.

***
Монтана. 
От 11.00 часа на игрището под стената на язовир „Огоста“ ще се проведе открит турнир. 

***
Монтана. 
От 19.30 часа на пл. „Жеравна“ ще бъде открит 13-ия международен фолклорен фестивал „Монтана’ 2019.

***
Пазарджик. 
От 09.00 часа Константийският епископ Яков ще оглави Архиерейска света Литургия в катедралния храм „Св. Богородица“ за Петдесетница.

***
Перник./ с. Драгичево. 
От 10.30 часа на открита сцена пред НЧ „Пробуда - 1922 г.” ще започне вторият фолклорен фестивал „На мегдано у Драгичево”.

***
Перник./ с. Големо Бучино. 
От 17.00 часа на площада в селото ще започне празничната програма по повод деня на селото.

***
Пловдив. 
От 11.00 часа в Изследователски център „Тракарт“ (ул. „Княз Александър I“ 25) ще бъдат представени книгите „Тетралогия на сенките“ от Мария Грипе (Швеция) с преводачката Ева Кънева и „Достатъчно е, че те има“ от Малгожата Гутовска-Адамчик (Полша) с преводачката Милена Милева. Събитието е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“.

***
Пловдив. 
От 16.00 часа в Изследователски център „Тракарт“ (ул. „Княз Александър I“ 25) ще се проведе среща с Невена Митрополитска и нейния втори роман „Дарът“. Събитието е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“.

***
Пловдив. 
От 17.30 часа в Изследователски център „Тракарт“ (ул. „Княз Александър I“ 25) Дружество на писателите – Пловдив и „Младият Пловдив чете“ организират дискусия на тема „За употребата на думите“. Събитието е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“.

***
Пловдив. 
От 18.30 часа в Изследователски център „Тракарт“ (ул. „Княз Александър I“ 25) ще се проведе лекция на Тодор Терзиев на тема „Успешни утре!“. Събитието е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“. 

***
Русе. 
От 18.30 часа в Художествената галерия ще бъде представен филмът „Колекция Bauhaus: BAUHAUS СЦЕНОГРАФИЯ & ТАНЦ“. Събитието е част от програмата за отбелязването на 100 години от основаването на една от най-значимите художествени школи на 20. век - Баухаус.

***
Смолян . 
От 09.00 часа в храм „Св. великомъченица Неделя“ Архимандрит Висарион ще отслужи света литургия за Петдесетница. От 11.30 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след това ще има благословена трапеза.

***
Стара Загора./с. Казанка. 
От 11.00 часа на площада в село Казанка ще започне тържественото отбелязване на празника на населеното място.

***
Стара Загора./с. Лясково. 
От 11.30 часа на площада в село Лясково ще започне тържественото отбелязване на празника на населеното място.

***
Стара Загора. 
От 19.00 часа в парк „Пети октомври“ ще се проведе общоградската инициатива „Хора за хората“.

***
Търговище./ с. Алваново. 
От 10.00 часа в селото ще започне Празник на охлюва „Охльо – Бохльо, покажи си рогцата ….“ и празник на селото. 

***
Ямбол. 
От 20.00 часа пред сградата на Община Ямбол ще се състои концерт с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ и Джипси Кингс“ по повод празника на града.

 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171

 

 


82594