Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 17 април

Предстоящи събития в страната за 17 априлСофия. 
Държавния глава Румен Радев ще проведе срещи на „Дондуков“ 2.
В 11.30 часа президентът Румен Радев ще приеме Афшан Кан, регионален директор на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия. 
В 14.00 часа държавният глава ще разговаря с Тай Пенг Хиан, президент на Международната филателна федерация.
В 15.00 часа президентът Румен Радев ще се срещне с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис Скапароти.

***
Силистра. 
В 10.00 часа в село Проф. Иширково вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в тържествената церемония по случай 150-годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков - основоположник на географската наука в България, и 75-годишнината, откакто селото носи неговото име. В 13.00 часа Илияна Йотова ще посети ЗК „Нива - 93“. Една от най-големите кооперации в региона тази година отбелязва своята 25-а годишнина.

***
Ботевград 
От 09.00 часа в хотел „Риу Правец“ заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов ще открие дискусия на тема „Въздействието на европейското земеделие върху лова и опазването на дивата природа“.

***
София.
В 9.30 часа в Информационния център на Министерството на отбраната (бул. „Раковски“ № 106) министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в експертна дискусия на тема „Военновъздушно училище – идеи и работещи модели“.

***
София. 
От 10.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще вземе участие в петнадесетото издание на Младежкия икономически форум.

***
София. 
От 11.00 часа в Галерия „България“ ще се състои пресконференция на тема „Ние обичаме България“. В пресконференцията ще вземе участие министърът на културата Боил Банов. 

***
София. 
В 14.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание Временната анкетна комисия за установяване на фактите около продажбата на активите на ЧЕЗ в България ще проведе последното си заседание. 

***
София. 
От 09.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян П., Любомир С., Михаил Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 09.00 до 14.00 часа в комплекс „Спортна София“ в парк Възраждане в Зона Б5 ще се състои Националният шампионат за деца и младежи, лишени от родителски грижи. Официалното награждаване ще бъде от 13.00 часа 

***
София.
От 9.00 часа до 16.30 часа в Sofia Event Center на бул. „Черни връх“ № 100 ще се проведе годишната конференция „Инвестиции и строителство на офис сгради 2018“, част от Building Innovation Forum Series 2018.

***
София. 
От 09.00 часа в УНСС ще се проведе информационен семинар по проект „Динамична Европа“. 

***
София. 
От 09.30 часа в хотел „Хилтън“ ще се състои Форум на Българска банка за развитие „Инфраструктура за растеж“. 

***
София. 
От 09.45 часа в зала 9 на Националния дворец на културата (НДК) ще се състои тридневна Европейска младежка конференция. 

***
София. 
От 10.00 часа във фоайето на Учебен блок 12 на Техническия университет за седма поредна година ще се проведе изложението на работодатели „Стажове“.

***
София. 
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Киберсигурността – безопасно и модерно виртуално пространство, безопасен интернет за нашите деца – без агресия, насилия и порнография“. 

***
София. 
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо Н., Михаил М. и Тодорка В. за изнудване. 

***
София. 
От 10.00 часа в Големия салон на БАН, Институтът по роботика - БАН (ИР-БАН) организира иновационен форум на тема „Роботиката за България на утрешния ден”.

***
София.
От 10.30 часа в зала № 3 на II етаж на Федерацията на научно-техническите съюзи (ул. „Г. Раковски“ № 108) ще се проведе дискусия за наборната служба, организирана от Експертна общност по сигурност и отбрана – гр. София, Конфедерацията на обществените организации по сигурност и отбрана, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и Дискусионен клуб „Политика 21“ към БСП – София.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Рила“ на ул. Цар Калоян № 6 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще валидира пощенско-филателно издание на тема „900 години от създаване на средновековния Орден на Тамплиерите“.

***
София. 
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Българската асоциация на пострадали при катастрофи ще даде пресконференция във връзка със стартираща кампания за безплатни прегледи на хора, пострадали при ПТП с черепно-мозъчни травми. 

***
София. 
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с Двадесет и първо издание на Международния джаз фестивал Банско /4 - 11 август 2018 г./.

***
София. 
От 13.00 часа в националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Светът, Европа и Балканите декриминализират канабиса за медицински цели, България лишава хиляди болни от правото им на лечение“. 

***
София. 
От 13.00 часа, по случай Деня на юриста, Националната следствена служба организира Ден на отворените врати. 

***
София. 
От 13.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас С., Тодор С., Георги К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 13.30 часа в зала 34 в сградата на Софийски районен съд (СРС) ще се проведе заседание по гражданско дело № 18039/17г. по описа на съда. Страни по делото са Елена Йончева срещу Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ. 

***
София. 
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Станислав С., Калин С., Станислав Т. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 13.30 часа в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще се проведе открито заседание по преписка, образувана след самосезиране на КЗД по случая с агресията спрямо деца в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Хризантема” в Община Габрово.

***
София. 
От 13.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо М., Филип Ч., Мехмед М. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Деян М., Мирослав М., Недялко Ц. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 14.00 часа Силви Вартан ще се срещне в сградата на Столична община с кмета на град София Йорданка Фандъкова, а след това двете ще разговарят с представители на медиите.

***
София. 
От 14.25 часа в Министерството на отбраната, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и Върховният командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис М. Скапароти ще дадат брифинг след проведена среща помежду им. 

***
София. 
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП – София на ул. „Леге“ №10, народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов и общинският съветник Иван Таков ще проведат приемна за граждани.

***
Благоевград. 
От 14.30 часа в клуба на БСП в Благоевград председателят на Националния съвет на партията – Корнелия Нинова ще даде пресконференция. 

***
Бургас. 
От 13.30 часа в сградата на Дневен център за деца и младежи с увреждания в Приморски парк (до „Чадъра“) ще се проведе пресконференция във връзка с проект „Създаване на условия за разкриване на 5 нови социални услуги на територията на община Бургас“. 

***
Варна. 
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1, общинският съветник Милена Димова ще има приемен ден. 

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869“ ще гостува театър „199” с пиесата „Class” от Чарлс Еверед.

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на книгата на Явор Перфанов „Бримките на живота“.

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена пиесата „Няма да платим“ по Дарио Фо.

***
Враца.
От 14.00 часа в покритата писта по лека атлетика ще се проведе общинско атлетическо състезание „Врачански лъвчета”. В него ще участват ученици от всички общински училища във възрастите 1-2 клас.

***
Добрич. 
От 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“ ще се състои концерт „Озарение“ . 

***
Дупница. 
От 11.00 часа в заседателна зала на Община Дупница ще се проведе пресконференция за предстоящото мащабно състезание по колоездене на 26 и 27 май за Купа „Долчини“.

***
Луковит. 
От 11.00 часа в залата на хотел „Дипломат Плаза“ ще се проведе кръгла маса на тема „Съдът близо до хората“. Събитието се организира от фондация „Български институт за правни инициативи“ (БИПИ), съвместно с Районен съд – Луковит. 

***
Перник. 
От 10.00 до 16.00 часа в рамките на два дни в Център за подкрепа на личностното развитие-Обединен детски комплекс ще се проведе информационна кампания с ученици и родители „А сега накъде…, къде да уча“. Инициативата е във връзка с предстоящия държавен план-прием през учебната 2018/2019 г. за учениците, завършващи основно образование в община Перник.

***
Плевен. 
От 13.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция по актуални обществено-политически теми ще дадат Румен Петков и Цветан Антонов – ПП АБВ

***
Плевен. 
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде Найден Зеленогорски - Движение „България на гражданите“. Зеленогорски ще коментира актуални обществено-политически въпроси.

***
Пловдив.
От 10.30 часа на ул. „Стойчо Мушанов” № 48 заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков ще направи първа копка на Кризисен център за жени, жертви на домашно насилие по Оперативна програма „Региони в растеж“.

***
Пловдив 
Между 10.00 и 10.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с повече от 200 работници от „Тренд фешън текстил“ ЕООД - Индустриална зона Раковски /в близост до с. Стряма/.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в НЧ "Младост 1983" ще се проведе дискусия организирана от „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“ на тема „Що е то Айляк?“

***
Пловдив. 
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия” в блок 9, общинският съветник Иван Вичков ще има приемен ден. 

***
Разград. 
От 10.00 часа в зала 712 на Областна администрация ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие – път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие“.

***
Разград. 
От 13.00 часа в сградата на Община Разград Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център организират Обучителен семинар на тема: Превенция на злоупотребата с наркотици и алкохол, с лектор доц. д-р Снежа Златева.

***
Сливен. 
От 10.00 часа пред сградата на Държавния куклен театър ще бъде открит V Международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра 2018“. 

***
Смолян. 
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети общините Девин и Доспат. В 10.00 часа Цветанов ще разговаря с жителите на Девин. Час по-късно председателят на ПГ на ГЕРБ ще се срещне с жителите на девинското село Гьоврен. Той ще посети и новооткритата многофункционална спортна площадка в селото, която е изградена с целево финансиране от правителството. 
Срещата на Цветан Цветанов с жителите на община Доспат е предвидена за 12.30 часа в конферентната зала на хотел „Диамант“.

***
Хасково. 
В 11.00 часа в залата на 2 етаж в Община Хасково ще се състои пресконференция по повод Литературните дни и Конкурса за дебютна литература „Южна пролет" в града. 

***
Шумен. 
От 9.00 часа в Окръжен съд- Шумен ще се проведе поредното заседание по делото „Хитрино.


***
Шумен. 
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе редовен брифинг.

***
Шумен. 
От 13.30 часа в зала 363 на общината ще се проведе среща на която ще бъдат обсъдени текстовете от Стратегията за развитие на образованието в община Шумен 2018-2020.

 

Източник: http://m.focus-news.net/