Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 20 октомври

Предстоящи събития в страната за 20 октомври***
Талин.
Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Естония, където ще участва в среща на четири очи с естонския президент Керсти Калюлайд, както в и пленарни разговори между двете делегации.

***
Русе.
От 14.30 часа вицепрезидентът ще Илияна Йотова ще посети Основно училище „Никола Обретенов“ и ще се запознае с дейността на учебното заведение, а от 15.30 ч. тя ще се срещне с доставчици на социални услуги на територията на общината.

***
Русе.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в чествания по повод 90-ия юбилей на акад. Антон Дончев.

***
София.
От 14.00 часа в хотел „Интерконтинентал“ на пл. „Народно събрание“ № 4 министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в конференция на тема „Влиянието на съвременните информационни технологии върху когнитивните способности и развитието на децата от 3 до 11 години“.

***
София.
От 09.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Миню Стайков, Марио Кръстев, Красимир Трифонов, Камелия Димитрова, Николай Трифонов, Селда Ердем, Таня Йорданова, Милена Пилева, Красимир Йорданов, Алекс Ананиев, Мели Махмудова, Марияна Стойчева, Гьоксел Кошуджу и Калоян Костадинов.

***
София.
От 09.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Петко Стоянов, Иван Йосифов, Кристиян Дойчинов, Габриел Бонев, Борислав Йоневски, Димитър Божанов, Вергил Славов, Ангел Ангелов, Калчо Симеонов, Борислав Алексиев, Валери Владов, Васил Иванов, Васил Стоянов, Илия Устинов, Красимир Петров, Петър Симеонов, Сотир Петров и Стефан Гевгелийски.

***
София.
От 09.30 ч. в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще се проведе втория ден на Конференция „Климатичните промени и сигурността - гласът на младите за преодоляване на предизвикателствата“.

***
София.
От 09.30 ч. в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, Съдийската колегия на ВСС ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 ч. 24 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Викторио Алекандров. (чл. 116), за убийството на жена си и детето си.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Иван Иванов, Христо Георгиев, Ани Савова, Симеон Христов, Йордан Йорданов, Борислав Ромилов, Филип Атанасов, Амир Хусаини, Георги Андонов И Костадин Костадинов.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Цветан Василев, Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов и Славияна Велева.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за безстопанственост в особено големи размери срещу Петър Москов, Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за изнудване срещу Любомир Янев.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Димитрина Рангелова, Мария Жекова, Нели Канева и Надежда Тодорова.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Валентин Стефанов, Милена Василева, Петър Василев, Бисер Адамов и Пеньо Пенчев.

***
София.
От 10.00 до 11.00 ч. в Бар 75, бул. „Васил Левски“ № 75 (до входа на Министерството на младежта и спорта), ще се състои среща-кафе във връзка с инициативата Седмица на ООН.

***
София.
От 10.30 ч. в Националния клуб на БТА ще се състои публично обсъждане на предложенията за промени при обучението на водачите.

***
София.
От 11.00 ч. 20 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина (чл. 116 НК).

***
София.
От 11.00 часа в кабинета на директора на третия етаж в сградата на Музикалния театър ще се проведе пресконференция за премиерата на оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Влизането ще е през служебния вход на ул. „Панайот Волов” 3.

***
София.
От 13.00 ч. в централата на ПП АБВ ще бъде представена книгата на проф. Андрей Пантев - "Историческа еволюция на политическата демокрация".

***
София.
От 14.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за подкуп срещу Радостин Радев и Ивайло Пашов.

***
София.
От 14.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Иван Игнатов, Георги Донев, Боян Панев, Димитър Дончев, Владимир Бонжов, Калин Илиев, Мартин Велев, Владимир Петров, Даян Козарев и Теодор Борисов.

***
София.
От 18.00 до 20.00 ч. в галерия „Арте“ на ул. „Бузлуджа“ 31 ще се състои изложба на Захари Каменов.

***
София.
От 18.00 ч. в Унгарския културен институт ще се състои лекция на Катрин Орел: „Мултикултурните градове в Хабсбургската империя“.

***
София.
От 18.30 ч. в музей-галерия „АНЕЛ”, бул. „Тодор Александров” 14 ще бъде представена изложба от 34 творби (рисунки и графики) на Иван Нинов.

***
Бургас.
От 12.30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение в памет на акушер-гинеколога проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария, който почина вследствие на COVID-19.

***
Бургас.
От 14.00 ч. в Апелативния съд ще се проведе заседание за разглеждане жалбата на молдовския гражданин Октавиан Б. срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“, постановена от Окръжен съд – Ямбол. Той е подведен под наказателна отговорност за причинена смърт по непредпазливост на трима души на 9 октомври на пътя между Елхово и ГКПП „Лесово“.

***
Бургас.
От 18.00 ч. в Културен център „Морско казино“ ще бъде представена книгата „Пулсът на времето“ на Георги Минчев.

***
Бургас.
От 18.00 ч. в Дома на писателя проф. Михаил Неделчев представя новото юбилейно фототипно издание на първа книжка и своята съавторска книга с Елка Трайкова „100 години списание „Златорог“ в рамките на Есенните литературни празници.

***
Бургас.
От 18.00 часа във филиала на Националната художествена академия в града на „Магазия 1“ ще бъде представена изложбата „Графични срещи край морето“.

***
Бургас.
От 19.00 часа във Военния клуб ще бъде представена премиерно за града постановката „Осъдени души“ по Димитър Димов.

***
Видин.
От 11.00 ч. на ул. "Княз Борис I" №4 зам.-кметът Борислава Борисова ще присъства на официалното откриване на Център "Домашни грижи".

***
Видин.
От 11.00 ч. в спортна зала „Фестивална“ ще се състои демонстрационен мач между отборите на „Бдин“ – Видин и „Спартак“ – Плевен (прекадетки).

***
Видин.
От 17.30 ч. на сцената на Община Видин на площад „Бдинци“ ще се играе представлението „Ревливата принцеса“.

***
Враца.
От 16.00 ч. в ресторанта на хотел „Лева“ ще се състои пресконференция на народния представител в 44-то народно събрание и член на Парламентарната комисия по култура и медии Калин Вельов.

***
Габрово.
От 10.00 до 14.00 ч. часа в сградата на Университетската библиотека Технически университет – Габрово ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“.

***
Добрич.
От 17.30 ч. в Галерия „Георги Петров“ Емилия Милушева своята книга „Да пребродиш хоризонта“.

***
Кърджали.
От 15.30 часа пред театрално-музикален център „Димитър Димов“ ще се проведе информационна борса и ще бъдат представени военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски в рамките на информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. От 17.00 часа военнослужещи от състава на Съвместното командване на специалните операции ще демонстрират бойни ръкопашни умения и действия за неутрализиране на терористи, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и алпийски техники. От 18.00 ч. ще се проведе концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

***
Ловеч.
От 09.00 ч. в заседателната зала в Общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество към Общинския съвет с председател Минчо Казанджиев.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в кабинета на общинския съветник ще заседава Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти към Общинския съвет с председател Ирина Митева.

***
Ловеч.
От 11.30 ч. в заседателната зала в Общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия по социална дейност, демографска политика и здравеопазване към Общинския съвет с председател Мария Лилова.

***
Ловеч.
От 12.00 ч. в заседателната зала в Общината ще заседава Постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси към Общинския съвет с председател Детелина Сотирова.

***
Перник.
От 12.00 ч. в централния офис на ГЕРБ на ул. „Радомир“ 1, вх. А, ет.2 народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров организира приемен ден за жители на града.

***
Пловдив.
От 09.30 ч. в зала 11 Районният съд ще гледа делото срещу А.Ф.Д за проституция.

***
Пловдив.
От 09.30 ч. в зала 2 Окръжният съд ще гледа делото срещу М. Я.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в зала 10 Районният съд ще гледа делото срещу М.С.С.-Д. и К.С.С. за измама.

***
Пловдив.
От 11.00 ч. в зала 1 Окръжният съд ще гледа делото срещу Е.С.

***
Смолян.
От 10.00 ч. пред Военния клуб в града ще започне информационна борса по събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. В 12.00 часа ще бъде официалното откриване на информационната борса. От 12.30 до 13.30 ч ще бъде прожектиран филмът „Съвременните незнайни войни“ за дейността на 101 алпийски полк в съвременните условия. В 14.30 часа ще бъде закрита информационната борса.

***
Смолян.
От 10.00 ч. в офиса на Областния информационен център на бул. "България" 12 ще бъде представена обобщена информация за одобрените проектни предложения на фирми от областта по процедура „Подкрепа за микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”.

***
Шумен.
От 17.30 ч. в РБ „Стилиян Чилингиров“, фоайе, II етаж ще бъдат представени книгите книгите „Легенда за синора“, „Ожадняла река“ и „Сърце на длан“ на Румен Стоичков.

***
Ямбол.
От 11.00 ч. в Астрономическа обсерватория и планетариум - Ямбол ще се проведе пресконференция във връзка със спечелен проект за „Дигитализация на звездната зала в АОП“.

 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171

 

  


121914