Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 13 ноември

Предстоящи събития в страната за 13 ноември***
София.
От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09:00 часа в Гранд хотел София, зала „Триадица“ ще бъде отпразнуван Световния ГИС Ден 2019. На събитието за поредна година ГИС обществото в България, в лицето на ГИС Алианс, ще събере представители на държавна администрация, академичните среди и бизнеса, на конференция синтезираща опита и иновациите в бранша. Темата тази година е: „ГИС и Инфраструктура за ВиК сектора“. На събитието ще присъстват: Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Джъстин П. Фридман, заместник-посланик на САЩ в България, Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите и Мария Габриел, еврокомисар "Иновации и младеж" в Европейската комисия.

***
София.
От 09.30 часа – 3 състав, на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 3959/2019 г. разпоредително заседание срещу Мирослав Николов (бивш шеф на фонд „Земеделие“), обвинен за сключване на неизгодна сделка.

***
София.
От 9:30 в централата на НЗОК (ул. „Кричим“-1) – централно фоайе, ръководството на Български лекарски съюз ще даде кратък брифинг, на който ще очертае основните искания, които съсловната организация ще отстоява по време на преговорния процес по НРД 2020 г.

***
София.
От 10.00 часа в УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител“ 6-членна китайска делегация, посещаваща България по инициатива на БСП, ще се срещне с проф. д-р Цветомир Димитров и ръководството на болницата.

***
София.
От 11.00 часа МВР ще даде брифинг по повод втора част от Акция „Зима“.

***
София.
От 13.00 часа в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ 6-членна китайска делегация, посещаваща България по инициатива на БСП, ще се срещне с проф. д-р Бойко Коруков и негови колеги.

***
София.
От 12.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои публична дискусия на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев със студенти на тема: "Висшето образование в България - предизвикателства и решения".

***
София.
Oт 14.30 часа в зала „Изток“ Народното събрание ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Антибиотиците: Използвайте отговорно“.

***
София.
От 16.00 часа в зала „Рубин“, хотел „Рамада София Сити Център“, ще бъде открита 11–та Национална среща на експертите по програми и проекти в общините.

***
Благоевград.
От 19:00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще се състои спектакълът „Непоправимо” от Щефан Фьогел на Сливенският драматичен театър.

***
Бургас.
От 11.00 часа в КЦ „Морско казино“ ще започне пресконференция за представяне постиженията на бургаските състезатели по спортна акробатика на приключилото Европейско първенство в Израел.

***
Бургас.
Oт 11.00 чaса в залата на Областна администрация, ученици от шест училища в Бургас ще отбележат заедно Международния ден на толерантността.

***
Варна.
От 10.00 часа в Зала 3 на хотел „Черно море“ ще бъде отбелязано мероприятието
„Дните на медиацията във Варна“, организирани от Камара на медиаторите в България, Окръжен съд- Варна и Институт „Итера“.

***
Варна.
От 15.00 часа в Музея за история на Варна, където ще се проведе Национална кръгла маса „100 години Ньойски мирен договор 27 ноември 1919 – 2019 г.”. Фестивалната програма включва и изложба на карикатури от Първата световна война, като експозицията е подготвена от възпитаници на школата по история към Първа езикова гимназия, с ръководител Нели Димова.

***
Враца.
От 9.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе първото заседание на Областната координационна група за учене през целия живот. На заседанието ще се приеме съставът на координационната група и Правилникът за дейността й.

***
Враца.
От 15:00 часа в Конферентната зала на Общностния център за деца и семейства, където ще се състоят практически обучения на медицинските специалисти от училищно и детско здравеопазване за съвременни инжекционни техники и боравене с актуални технически средства, свързани с обслужването на болни с диабет.

***
Видин.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на новоизбрания и встъпил в длъжност кмет на община Чупрене Анжело Добричов и общинският съветник Илиян Тонин, който е и председател на Общинската организация на ПП ГЕРБ-Чупрене.

***
Дупница.
От 09.30 часа ще се проведе акция по кръводаряване под мотото: „В кръвта ти е да спасяваш животи”.

***
Пирдоп.
От 17.30 часа, в читалището ще се проведе изложба и дискусия на тема: „След стената. 30 години по-късно”.

***
Плевен.
От 17.30 часа в Арт център ще бъде открита изложба на Димитър Петров.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия началник на полицията в Асеновград Димчо Темелков, обвинен в неизпълнение на длъжностните му задължения.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димитър Х., обвинен че при управление на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Пежо“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедиста А. Е. /77 г./.

***
Пловдив.
В 12.00 часа в офиса на ПП ''Съюз за Пловдив'' на ул. "Софроний Врачански" ще се състои пресконференция на съветниците в Общинския съвет от политическата сила.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация-Разград ще заседава Постоянната областна епизоотична комисия.

 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171


110545