Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 16 октомври

Предстоящи събития в страната за 16 октомвриСофия.
От 10.00 часа пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание президентът Румен Радев ще приеме почетния караул по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.


***
София.
От 15.00 часа в сградата на Президентството на бул. „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще се срещне с премиера на Камбоджа Хун Сен.


***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.


***
София.
В 12.00 часа в сградата на Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов и премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен ще дадат съвместна пресконференция.


***
София.
От 13.30 часа в Зала „Сердика“ на Гранд Хотел „София“ на ул. „Гурко“ 1 ще се проведе пресконференция за старта на Националната седмица на достъпа до добра храна 2019 г. Инициативата е под патронажа на госпожа Десислава Танева – министър на земеделието, храните и горите.


***
София.
От 11.30 часа в Министерство на здравеопазването министър Кирил Ананиев ще се срещне с протестиращите медицински специалисти.


***
София.
От 18.30 часа в „Мултивак България Продакшън“ ЕООД (ул. „Валери Петров" 10, 2227 Божурище) Представителството на Бавария в България ще връчи за девети път своята награда.
От 19.00 часа е официалното откриване, на което ще присъства Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката на Република България.


***
София.
От 11.00 часа на площадката пред Моста на влюбените (от страната на НДК) ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата. В събитието ще участват г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, д-р Гергана Коларова - изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“, Нана Гладуиш - основател на Фондация „Една от 8“, Зоя Паунова - изпълнителен директор на АстраЗенека България, Георги Руйчев - изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите и други представители на партньорите на кампанията.


***
София.
От 10.00 часа военнослужещи от ВВС ще поднесат венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание.
В 11.30 часа в театър „Българска армия“ ще бъде представена изложба с фотографии на служители от ВВС.
От 12.00 часа в театър „Българска армия“ ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на ВВС.


***
София.
От 09.00 часа в Интер Експо център зала „Витоша“ ще се проведе Втора международна конференция за индустриални имоти.


***
София.
От 11.00 часа в Зала София на Гранд Хотел София ще бъде представен брой 19 на Юридически барометър.


***
София.
От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Станислав Ч., Дойчин Д., Петър Б., за образуване и ръководене на организирана престъпна група.


***
София.
От 10.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа дело срещу Цветомир М., Бойко Г., Емил Н., Желязко Н., Кирил К, Янчо Я., Янко Н., Янчо Х., Людмил Р. за контрабанда.


***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа дело срещу Цветан В., Александър П., Илиан З., Георги Х., Георги З., Елка С., Елена И., Рангел С., Светлана Г., Снежанка С., Маргарита Г., Красимир Х., Маргарита П., Мария Д., Борислава К., Цветан Г., Румен С., Славияна В., за организиране и ръководене на организирана престъпна група.


***
София.
От 10.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа дело срещу Никола Г., Първан С., Манчо К., Неда Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.


***
София.
От 11.00 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа дело срещу Крум К., Мирослав Е., Свилен Г., за организиране и ръководене на организирана престъпна група.


***
София.
От 14.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа дело срещу Петко С., Иван Й., Кристиян Д., Габриел Б., Борислав Й., Димитър Б., Вергил С., Ангел А., Калчо С., Борислав А., Валери В., Васил И., Васил С., Илия У., Красимир П., Петър С., Сотир П., Стефан Г., за образуване и ръководене на организирана престъпна група.


***
София.
От 10.30 часа 34-ти състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Лазар Л., Дончо А. и Илиана З. за безстопанственост в особено големи размери.


***
София.
От 10.00 часа в кабинет № 218 в Клиниката по дерматология на ВМА ще се консултират безплатно пациенти, страдащи от акне.


София.
От 10.00 часа в НДК ще бъде открито специализираното изложение „Стройко 2000“.
От 18.30 часа в литературен клуб „Перото“ ще се проведе индиго среща с Хосе Оливер и Белослава Димитрова.


***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще бъде открита фотодокументална изложба „Унгарски следи в Шумен“.


***
София.
От 18.00 часа в Националния археологически институт с музей към БАН ще бъдат открити 30-ите Дни на японската култура в България с археологическа изложба „Яйои“.


***
София.
От 16.00 часа в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще се проведе първият онлайн семинар от серията SMEs Webinars под надслов „Изкуството на продажбите“.


***
София.
От 18.30 часа в Камерна зала „Академик“ на Националния студентски дом ще бъде представен сборникът „Времето е наше?“, посветен на 30-годишнина от 1989 г. и българския преход.


***
София.
От 19.30 часа от площад „Ал. Невски“ ще отпътува отпътува „Double Decker Bus" с бранд „TOURFORMANCE".


***
София.
От 19.00 часа в НДК ще се проведе клавирен рецитал на Антонина Бонева и пианиста Теодор Пазов.


***
София.
От 19.00 часа в зала „Надежда“ на столичната библиотека ще бъде представена стихосбирката „Приятелят, когото нямам“ от Мартин Спасов.


***
София.
От 19.00 часа в Espace PORT A център на ул. „Триадица“ 5 Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт ще проведе събитието „Софийски жп/релсови възможности и транспортни решения“.


***
София.
От 19.00 часа в Мултимедийния център на БТА – бул. „Цариградско шосе“ 49 световно известният музикант Теодосий Спасов ще връчи най-високите сертификати на Университета Кеймбридж за владеене на английски език на ученици от „Училища за Европа“.


***
София.
От 19.30 часа в Аулата на Ректората ще се проведе концертът „Шалюмо – изгубената любов“.


***
Париж.
От 13.00 часа в Централата на ЮНЕСКО ще бъде открита изложба по повод 150-та годишнина на БАН.


***
Асеновград.
От 09.30 часа в зала №1 на Районен съд Асеновград ще се гледа дело срещу Никола Х. за присвояване на чужди движими вещи.


***
Бургас
В 08.45 часа на пешеходната пътека, свързваща ул. „Христо Ботев" и ул. „Фердинандова" (тази откъм Лафка) ще се проведе кампания „Пазители на пешеходците“.


***
Бургас
В 18.00 часа в Градска художествена галерия „Дечко Стоев” в Поморие ще бъде открита изложбата живопис „Откровения“ с творби на Георги Скумов.


***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината Териториална организация на Съюза на слепите – Велико Търново ще отбележи своята 40-годишнина с празничен концерт.


***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ДГ „Пролет“ ще се проведе Читателски клуб на тема „Есента дойде“.


***
Велико Търново.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ журналистът Анатоли Петров представя новата си книга „Владимир Висоцки и България“.
От 19.00 часа в Кукления театър ще се проведе концерт на НУМСИ „Христина Морфова.


***
Горна Оряховица.
От 12.30 часа в Спортен комплекс „Никола Петров“ ще бъде открита обновената зала по бокс.


***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869“ ДКТ „Васил Друмев“ - Шумен представя спектакъла „Бихте ли слезли от жена ми“ от Андрей Калудов. Постановката е с участието на Мая Бежанска, Васил Драганов и др.


***
Гоце Делчев.
От 19.00 часа в Дома на културата ще бъде представена театралната постановка „Мемоарите на един Въргал“.


***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе Европейска седмица на програмирането.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Вампир“.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич“ ще бъде представен мюзикъл „Мене ме, мамо, змей люби“.


***
Жерково.
От 13.30 часа ще се проведе проверка в района на 21-ви км на АМ „Хемус“ във връзка с операция на ТИСПОЛ. На място ще има представител на „Пътна полиция“.


***
Казанлък.
От 17.00 часа в библиотека „Искра“ ще бъде реализирана проявата „Представяне на Тунис“ в рамките на проекта „Взаимопомощ“.


***
Крумово.
От 09.00 часа Музеят в Крумово – Филиал на Националния военноисторическия музей ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили на Република България.


***
Ловеч.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „Десталинизацията – дилемата на едно противоречиво десетилетие (1953-1964) с помощта на Държавна агенция „Архиви“ и Националния музей на българското изобразително изкуство“.


***
Панагюрище.
От 19.00 часа в зала „Арена Асарел“ Националният музикален театър ще гостува с оперетата „Българи от старо време“.


***
Плевен.
От 19.00 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще се състои премиерата на спектакъл „Серьожа е много тъп“ от Дмитрий Данаилов.


***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала № 1 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Росен Ж. за нанасяне на средна телесна повреда.


***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала № 10 ще се гледа дело срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д. за отнемане на чужди вещи на обща стойност 457 352 лева.


***
Пловдив.
От 11.30 часа в Пивоварница „Каменица“ на бул. „Източен“ 69 ще може да бъде разгледана Пивоварницата – инициативата е част от Националната бирена академия.


***
Пловдив.
От 18.00 часа в Регионалния етнографски музей ще се проведе музикално-поетична вечер и премиера на книгата „Танц върху жарава“ на Мариана Ангелова.


***
Поморие.
От 18.00 часа в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ ще бъде представена изложбата „Откровения“ на Георги Скумов.


***
Русе.
От 11.00 часа в двора на Флотската кула на ул. „Тодор Минков“ 12 ще се проведе военен ритуал по случай откриването на паметна плоча на първия командващ Българския военен флот и основател на Морското училище капитан-лейтенант Александър Конкевич.


***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще бъде открита представителна експозиция от Художествения фонд на Министерство на външните работи „Дипломация и изкуство“.


***
Смолян.
От 16.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ ще бъде открита фотографска изложба на Вени Огнянов „Природен свят“.
От 18.00 часа в Народно читалище „Кирил Маджаров – 1866“ ще се проведе честване на 100 години от рождението на Димитър Димов.
От 19.00 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще бъде представен спектакълът „Дванадесетата нощ“.


***
Стара Загора.
От 16.00 часа в парк „Артилерийски“ в близост до ул. „Одринска епопея“ ще бъде направена първата копка на скейтпарка.


***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Западната зала на Художествената галерия ще бъде представена изложбата „Васил Маринов 1879-1943 г.“


***
Стражица.
От 10.30 часа на площада на Стражица ще бъде открит VIII-я Фестивал на житената питка.


***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе пресконференция на тема „Музикални дни – проф. Недялка Симеонова.“


***
Ямбол.
От 13.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде открита експозиция, посветена в памет на майор Георги Атанасов.

 

 

 


110545