Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за днес 25 септември

Предстоящи събития в страната за днес 25 септември***
Свищов.
От 14.30 ч. в двора на къщата музей „Алеко Константинов“ държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемония по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно ниво в рамките на Международната награда на херцога на Единбург – България.

***
Добрич.
От 20.30 часа на площад „Свобода“ президентът Румен Радев ще приеме почетния строй и ще отправи приветствие към жителите и гостите на града в рамките на тържествата по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската спогодба и възвръщането на Южна Добруджа към България.

***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
Видин.
От 18.00 ч. в крепостта Баба Вида ще се проведе тържествена церемония по връчването на дипломите на първия випуск на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в града, на която ще присъства председателят на Народното събрания Цвета Караянчева.

***
София.
От 9.30 ч. 25-ти състав на Софийски градски съд ще разгледат дело срещу Румен Сергиев, обвинен за укриване на данъци в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 в „Асикс Арена“ Министерство на младежта и спорта организира традиционния Спортен панаир.

***
София.
От 10.00 ч. в сградата на КНСБ на площад "Македония" 1, конгресен център "Глобус", зала "Европа", етаж 2, ще се проведе форум на тема „Визията на КНСБ относно данъчната система на Република България“

***
София.
От 10.00 ч. в деловодството на парламента журналистът Владимир Христовски ще внесе петиция с искане да бъде върнат достъпа на репортерите до депутатите в новата сграда на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Добрин Синигеров и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Еджевит Осман и Александър Станев за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Димитрина Рангелова и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Блага Балухова и Иво Дичев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Огнян Милчев и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 ч. в залата на Направление „Архитектура и градоустройство“ на ул. „Сердика“ 5 кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект на Общината Здравко Здравков ще представят предложения за промени в Закона за устройство на територията.

***
София.
От 11.00 ч. на ъгъла на бул. „Ф. Аврамов“ и ул. „Бъднина“ (в района на 144 ОУ) представител на „Пътна полиция“ ще оповести подробности за започваща специализирана операция.

***
София.
От 13.30 ч. 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мариана Генадиева и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 19.30 часа пред централния вход на Българска национална телевизия поредицата Граждански форум „Орлов мост“ ще продължи с темата „Свобода на медиите и словото“.

***
Бургас.
От 19.00 ч. в зала Опера ще бъде представен концертният спектакъл „Латино пулс“.

***
Варна.
От 19.00 ч. на Основна сцена на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ ще бъде открит сезонът с премиерата на „Любовникът от ZanziБар“.

***
Видин.
От 9.30 ч. в зала на ОбС – Видин Постоянната комисия по общинска собственост, общински дружества и предпрития, приватизация и следприватизационен контрол ще проведе заседание.

***
Видин
От 9.30 ч. в зала на ОбС Постоянната комисия по финанси и бюджет ще проведе заседание.

***
Видин.
От 9.30 ч. в зала на ОбС – Видин Постоянната комисия по европейски фондове, проекти и международно сътрудничество ще проведе заседание.

***
Видин.
От 14.00 ч. пред сградата на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в града областният управител Момчил Станков и кметът д-р Цветан Ценков ще присъстват на откриването на академичната учебна година.

***
Видин.
От 17.00 ч. от пл. „Бдинци“ ще тръгне тържествено шествие до крепостта Баба Вида по повод откриването на академичната учебна година във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в града.

***
Добрич.
От 9.00 ч във Военно гробище музей Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан в съслужение с добрички духовници ще отслужат панихида за загиналите за свободата на Добруджа.

***
Добрич.
От 11.00 часа на сцената на Площад „Свобода“ ще се наслаждаваме на талантливи изпълнители, които за пореден път ще взривят публиката и ще допринесат за празничност и радостни емоции.

***
Добрич.
От 17.00 часа с Военен ритуал на Паметника в Градски парк „Свети Георги“ ще бъде открита обновената паметната плоча с имената на войниците и офицерите – добруджанци, загинали във Втората световна война.

***
Добрич.
От 18.00 ч. в Огледална зала Нели Божкова“ от 18.00 ч. ще се проведе клавирен рецитал на Иван Керековски.

***
Добрич.
От 20.30 ч. на сцената на площад „Свобода“ ще се проведе тържествена заря –проверка в памет на загиналите герои за свободата на Добруджа.

***
Ловеч.
От 11.30 – 12.00 часа в консултативния кабинет на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ще бъдат оповестени резултатите от проекта „Младежка лаборатория за активност“.

***
Пловдив.
От 20.00 ч. в „Лапидариум“ в Лапидариума в Стария град в Пловдив ще бъде открит Фасада видео фестивал 2020.

***
Пловдив.
От 12.30 ч. в Средно общообразователно училище "Св. Софроний Врачански" ще бъде дадено началото на Европейски ден на спорта в училище 2020, който се провежда всеки последен петък на м. септември.

***
Пловдив.
От 9.00 ч. във 2-ра зала 20 –ти състав на Пловдивски районен съд ще разгледа дело срещу Ю. П. Д.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в 12-та зала 23-ти наказателен съдстав на Пловдивски районен съд ще разгледа дело срещу подсъдимата Д. И. Д.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в 1-ва зала Окръжен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу посъдимия С. Х.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в зала 1 на Апелативен съд Пловдив ще бъде разгедано дело срещу М. С., обжалвал наказанието си от 12 години, наложено му от Пазарджишкия окръжен съд.

***
Стара Загора.
От 14.00 в Регионалния исторически музей ще се проведе научна конференция в рамките на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2020.

***
Стара Загора.
От 17.00 ч. в къща музей „Гео Милев“ ще се проведе международна нощ на прилепите.

***
Стара Загора.
От 20.30 ч. в къща музей „Гео Милев“ ще бъде представена книгата „Ломски разкази“ на Емил Андреев.

***
Стара Загора.
От 22.00 ч. в къща музей „Гео Милев“ ще бъде представена книгата „Вокалното стихосложение“ на Румен Денев.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои програмиране с Пчела-робот за деца 3+.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се редят пъзели.

***
Хасково.
От 15.30 ч. в Туристическия информационен център – Хасково ще се проведе виртуална разходка под мотото „Опознай родния край”.

 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171

 

 

 

 


121914