Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Прехвърляне на отгов...
Прехвърляне на отговорност! >> Експерт към АПИ иска 15 000 лв. санкция за фирмата, направила сайта за винетките

Прехвърляне на отговорност! >> Експерт към АПИ иска 15 000 лв. санкция за фирмата, направила сайта за винеткитеIT отделът на Националното тол управление е изготвил подробен доклад до управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) и в него са предложени санкции за фирмата, разработила сайта www.bgtoll.bg.

Това съобщи в ефира на bTV проф. Олег Асенов, началник на отдел “Управление на информационните системи и инфраструктура” в Националното тол управление, което е в структурата на АПИ.

“Този сайт е изграден от компанията “УПХ” ЕООД, тя носи отговорността за една година по поддръжката и хостването. Аз настоявам за санкции и 50% от стойността на възнаграждението по този сайт да не ѝ бъдат платени”, заяви проф. Асенов. Той уточни, че става въпрос за около 15 000 лв.

Става ясно, че решението ще е на управителния съвет на Агенцията, когато бъде попълнен съставът му. Цената на договора с фирмата “УПХ” ЕООД е под 30 000 лв.

“Анализирахме общите условия, с които започна системата за купуване на електронни винетки, сметнахме, че те не са еквивалентни. Днес ще бъдат завършени нови текстове на общите условия и ще бъдат обявени на сайта”, посочи проф. Асенов. Също днес ще бъде редактиран текстът, който предвижда деклариране на съгласие от страна на купувачите на е-винетки по отношение на електронното връчване.

Припомняме, че между първо и второ четене на промените в Закона за движението по пътищата този елемент за връчване на наказателни постановления по електронен път отпадна, затова и този текст ще отпадне.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

АПИ ще връща пари, платени няколко пъти за една и съща електронна винетка

Поредната пешка-жертва падна: Борисов поиска и получи оставката на шефа на АПИ

Хубава работа, ама българска
86487