Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Премиерът пак „блесн...
Премиерът пак „блесна“! >> Борисов се похвали и с нови автомобили за МВР за 9 млн. лв.

Премиерът пак „блесна“! >> Борисов се похвали и с нови автомобили за МВР за 9 млн. лв.МВР никога не са били по- добре окомплектовани. Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Дирекция „Жандармерия“ на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР, предаде „Фокус“. „346 са автомобилите за 9 млн. лева“, посочи той.

„Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, посочи Борисов. „Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира премиерът.

„Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли“, изтъкна той. По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето. „Купуваме техника, за да могат полицаите ни да си изпълняват функциите, не само те, а и жандармерията. В най- отдалечените места да може да се отива бързо“, заяви премиерът. „Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища“, каза още Бойко Борисов.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.segabg.com/


102685