Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Президентът на Черна...
Президентът на Черна гора: Протестите в страната целят смяна на властта

Президентът на Черна гора: Протестите в страната целят смяна на власттаПротестите в Черна гора преследват целта за недемократична смяна на властта, заяви снощи в интервю за националната телевизия на страната РТЧГ президентът Мило Джуканович, съобщи ТАСС. Исканията на протестиращите са изключително политически, ние не чухме нито един социален лозунг, който характеризира гражданските протести. Ние добре знаем, че зад протестите стоят политически партии... Тяхната цел е недемократична смяна на властта, заяви Джуканович.

Черногорският президент обвини редица медии в страната, че подкрепят демонстрантите, наричайки целта на протестите "унищожаване на държавните институции" и "раздържавяване на Черна гора", предава БТА.

На 3 март в Черна гора се състоя най-масовият протест от момента на обявяването на независимостта, а на 16 март са планирани нови масови протести. Протестиращите поискаха оставките в срок от две седмици /до 15 март/ на президента Мило Джуканович, премиера Душко Маркович, главния държавен прокурор Ивица Станкович и главния специален прокурор Миливое Катнич.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/

 


92813