Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Президентът Радев: Б...
Президентът Радев: Борисов приключи с демокрацията в България и сега “освобождава” други народи

Президентът Радев: Борисов приключи с демокрацията в България и сега “освобождава” други народиБорисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, подчертава държавният глава

 

Радев и Борисов отново влязоха в остър словесен сблъсък.

 

Държавният глава Румен Радев излезе с позиция по темата „Навални“, след призива на премиера Бойко Борисов - президентът да наруши мълчанието си по темата за ареста на руския опозиционер.

 

 "Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа", отговори Радев.

 

И допълва: "Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова “освобождава” други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов".

По-рано днес, докато бе на посещение в Сливница, Борисов запита защо президентът "оглушително" мълчи за ареста на опозиционния руски лидер Алексей Навални, който беше арестуван веднага след завръшането си в Русия.

 

"В ЕС беше разгледано задържането на лидера на руската опозиция Алексей Навални. На този фон е оглушително мълчанието на Радев. До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални ", напомни премиерът Борисов.

 

"Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място - не", каза Борисов

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:  

Новият генерал на народа засега няма армия за победа

Президентът Радев: Изборите ще са на 4 април

Политолог: Основната опозиция на властта не е другаде, Радев е

Корупцията у нас е симбиоза между престъпност, управление, съд и прокуратура

Социалните мрежи ”завряха” след срещите на Радев с ГЕРБ и Марешки

Радев: Изпълнителната власт абдикира от въпроса с машинното гласуване

Извънпарламентарната опозиция ("Демократична България", партията "Има такъв народ", сдружението "Изправи се.БГ" и Отровното трио.) се усъмни в честността на изборите

Държавният глава: Важно е да започне демонтажът на порочния управленски модел

 

 144037