Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Президентът Радев по...
Президентът Радев поздрави за 24 май протестиращите, които искат оставката му

Президентът Радев поздрави за 24 май протестиращите, които искат оставката муПреди малко получихме от наш читател видео, в което Президентът Радев поздравява хората от палатковия лагер пред Президентството. Потърсихме за коментар адвокат Елена Гунчева, която каза:

Преди малко „Свободно слово” ми изпрати за коментар видеото. Което е много показателно за това какво се случва днес в България и какво е отношението на политиците.

Президентът Радев винаги е показвал класа и стил на държавник, дори когато противниците му не спазват не само нормите в поликата, но и на възпитанието. Както казвам – пари, класа и стил винаги си личат. И наличието на първото никога не може да компенсира второто и третото. 

От видеото се вижда как Президентът Радев честити днес празника на славянската писменост и азбука на тези, които от седмица са разпънали палатки и искат оставката му. И които станаха известни най-вече с чата, който изтече във фейсбук и с който една фенка на ГЕРБ кани срещу 30 лева хора да осигурят присъствие на „протеста” срещу Президента, който толкова много пречи на управляващата шайка.

Достойнството и авторитетът на държавника се виждат и признават. Да обърнеш гръб на личните си чувства и да направиш това, което трябва. Да уважаваш българският народ, дори когато срещу теб са хора, които не го правят. Да си винаги на висотата на положението си, дори когато враговете ти викат „Разпни го!”.  Това е разликата. За Президента Радев ние сме народ – и хубави, и грозни, и възпитани и невъзпитани, и леви и десни, приятели и противници – ние сме неговият народ. И ни уважава, защото помни кой е суверенът на България.

Президентът няма да го видим с джипката да се хвали колко е построил, а ще го видим сред хората – да ги изслуша, да ги поздрави и с уважение да се отнесе към хората.

Честит празник на ВСИЧКИ българи, ни пожела днес Президента Радев!

Елена Гунчева

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://svobodnoslovo.eu/


126533