Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Президентът Румен Ра...
Президентът Румен Радев със спецално изявление: Репресиите срещу гражданите  не могат да върнат по никакъв  начин доверието във властта, напротив!

Президентът Румен Радев със спецално изявление: Репресиите срещу гражданите не могат да върнат по никакъв начин доверието във властта, напротив!Оставката на кабинета и на гл. прокурор са първите стъпки към възстановването на закона и демокрацията

 

В последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда.

Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея.

Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.

Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта. 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Президентът Радев пред протестиращите: Думата „Заедно“ е ключът към успеха. Мутри - вън! (ВИДЕО)

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ: ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ!

Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов

Президентът Радев пред протестиращото множество: Не на страха. Мутри - вън!

Президентът: Продължаваме до пълна победа!

 132781