Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Приятел на Бойко, в ...
Приятел на Бойко, в опит да заплете Слави в скандал, опорочава идеята за промяна!

Приятел на Бойко, в опит да заплете Слави в скандал, опорочава идеята за промяна!Новото движение "Кан Кубрат", което проф. Божидар Димитров ще учреди в началото на март, ще работи с партията, която прави Слави Трифонов.

Това сподели пред "България днес" проф. Димитров минути след като вчера беше изписан от болницата, където влезе заради усложнение от грип.

"Разбрахме се със Слави, няма да си крадем интелектуалците. Ще си сътрудничим и ще работим заедно. Е, има неща, за които не можем да се разберем, и в момента дори сме малко скарани. Той греши за някои работи, но ще намерим начин да се разберем", обясни бившият директор на НИМ.

Първоначално "Кан Кубрат" трябваше да бъде учредена на 5 февруари. Целта на формацията е България да стане президентска република. Поради заболяване на Божидар Димитров и на други от учредителите, стартът бе отложен за 3 март.

"На 3 март най-вероятно няма да излизаме от телевизионните студиа. При всички случаи ще обвържем учредяването на "Кан Кубрат" със светлата дата, но кога точно ще стане , ще кажем по-късно", поясни проф. Димитров.

"Важното е, че вече оздравях и постоянно ми звънят хора, които искат да се присъединят към нас. Сред нас са проф. Михаил Константинов, акад. Георги Марков, певецът Коцето Калки, драматургът Христо Бойчев, сърдечният хирург доц. Иво Петров, полк. Николай Марков, бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, отец Боян Саръев. Имаме си и две партии "Възраждане" и Българска земеделска партия. А тази сутрин ми се обади и шефът на хотелиерите Благой Рагин. С цялата си организация се присъединяват. Все още чакаме потвърждение от Кубрат Пулев, брат му Тервел е говорил с него", допълни професорът.

По повод това, че няма популярни политически имена, професорът отсече: "Я ми кажете какво значи голям политик в България?! Има ли училище за политици у нас?! Сега понеже вече са минали много години, за пръв път ще споделя, че една от задачите ми като разузнавач беша да шпионирам фернското училище за политици. Излизат от там хора с по 4-5 езика. Отрано се опознават, знаят кой какво може. След години видях на практика как правят нещата, след като са минали през това училище - решават проблемите за минути. Голямата политика се прави от мъже, които са учили заедно и са чукали заедно!", отсече професор Димитров.

 

Източник: https://www.novini.bg/

 

ВИЖТЕ ПОСЛЕДВАЛОТО САМООПРОВЕРЖЕНИЕТО НА ПРОФЕСОР ДИМИТРОВ

 

Ще се обединяват ли в общ политически проект шоуменът Слави Трифонов, който започна публични кастинги за подбор на „българи с морал“ и проф. Божидар Димитров, който готви своя политическа формация „Кан Кубрат“? Какво е общото и различното между тях и с др. въпроси, „Фрог нюз“ потърси проф.Димитров.

Не е вярно, че със Слави Трифонов ще се обединим. Просто си поговорихме и то не с него, а с хората му – с Евгени и другите от екипа му. Стана ясно, че сме в добри отношения, ще си помагаме взаимно, но всеки ще върви по пътя си.

Аз не одобрявам неговият начин на действие за пълна промяна на политическия елит, неговият път е един, а този, който съм избрал, е съвсем друг.

Прогнозирам, че Слави пак няма да успее в своето начинание и ще се издъни по една проста причина – дори да направи списък от 500 специалисти, мениджъри и др. хора с професии, как ще ги вкара във властта?

България е парламентарна република и тук власт получават партийните функционери, без значение с каква професия са те, какъв е опитът им.

Колкото до нас, поради заболявания, аз сега излизам от болница, не е съвсем сигурно, че ще успеем да се съберем на 5 февруари, както планирахме,за да учредим нашата организация „Кан Кубрат“. Затова ще го направим на 3 март – националният ни празник.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/